Prețurile din ultima perioadă îi fac pe români să se gândească de două ori înainte să facă cumpărăturile de Paște. Cei mai mulți nu vor avea parte de o masă îmbelșugată și, spunei ei, vor fi nevoiți să cumpere cu porția.

Paște mai sărac pentru români anul acesta

Iasmina Ardelean, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații.

„Mai mult de poftă, așa, simbolic! Mâncăm simbolic!”.

Decretează cu tristețe această doamnă, care a făcut turul pieței pentru masa de sărbători, dar în final nu s-a ales cu mai nimic.

Citește și: VIDEO- Carnea de miel a devenit un produs de domeniul fantasticului. Prețurile sunt exorbitante

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Iei cu bucățica! Am luat așa, pentru Paște, un fund de coș”, a mărturisit aceasta.

La fel ca ea sunt mulți clienți. Deși piețele sunt aglomerate, majoritatea mai mult privesc, iar cei care cumpără sunt chibzuiți și analizează cu atenție fiecare preț. Listele lungi de cumpărături pentru Paște au devenit aproape inexistente, iar clienții care se plimbă printre rânduri și-au notat doar câteva produse pe foaie, iar sacoșele sunt pe jumătate goale.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Cea mai săracă și cea mai scumpă masă de Paște

Inflația a dus la o explozie a prețurilor. Masa îmbelșugată de Paște, cu toate produsele tradiționale, rămâne în acest an mai mult ca o amintire. Și asta pentru că oamenii cumpără fie la bucată, fie la suta de grame, doar-doar să simtă gustul sărbătorii.

Citește și: Românii vor primi 250 de lei și un pachet cu alimente de la stat, înainte de Paște. Cine va beneficia de bani și de produse?

Cumpărăturile de Paște- aproape inexistente din cauza prețurilor

Produsele obișnuite pentru masa de Paște s-au scumpit față de anul trecut, iar oamenii bagă adânc mâna în buzunar. Un kilogram de carne de miel costă 40 de lei, ouăle pornesc de la un leu bucata, iar legumele și verdețurile au și ele prețuri mai mari. Un kilogram de roșii variază între 20 și 50 de lei, castraveții ajung la 25 de lei per kilogram, iar banala ceapă este 8 lei.

Citește și: Paște 2023: Câți bani trebuie să scoată românii din buzunare pentru cumpărături?

Adrian Negrescu, analist economic, ne-a explicat că: „Din păcate, sărbătorile care urmează vor fi unele la suta de grame, la feliuța de salam, cozonac sau cine știe ce alte bunătăți. De sărbători vom mânca mai puțin și mai prost ca niciodată, pentru că până și prețul roșiilor a devenit unul prohibitiv.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Prețul cepei a explodat! A crescut cu 300% din 2019 până în prezent

Așa că mulți se văd nevoiți să renunțe la bunătățile de pe masa de Paște, în special la miel, care a devenit o delicatesă.

Citește și: VIDEO- Paștele vine cu scumpiri la carne. Românii sunt nevoiți să se chibzuiască

Cheltuielile cu mâncarea au crescut cel mai mult. Dacă în anul 2021, bugetul pentru alimente era de aproape 1.000 de lei pe lună, în 2022 acesta a crescut considerabil, la aproape 1.300 de lei, potrivit datelor INS.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si