De frică, mulți au fugit în țară, luând cu asalt aeroporturile. Cei care au rămas în mijlocul focarelor povestesc câtă isterie provoacă epidemia. Străzile din orașe mari, precum Verona sau Milano, sunt pustii, iar magazinele au fost golite de parcă ar veni apocalipsa!

S-a așternut panica, apoi pustietatea peste localitățile din Italia aflate-n carantină. Acolo, viața parcă a paralizat după exploziile de infecții cu temutul coronavirus.

Înainte să se închidă în case, oamenii au luat cu asalt magazinele în goana după provizii.

Stăpâniți de panică, au cumpărat tot. Ca de apocalipsă arată imaginile filmate în acest supermarket din Bergamo. Rafturile, lăzile cu legume și fructe, vitrinele frigorifice sunt goale.

Dezolant e și peisajul de pe străzile din Milano- care sunt aproape pustii. Iar astfel de imagini triste pot fi văzute în toată regiunea, spune un tânăr român care lucrează acolo ca șofer.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Cinci oameni au fost răpuși de boală, alți peste 200- infectați în localitățile unde virusul a lovit fără milă.

Citeste si: Omenirea pe cale de dispariție din cauza Coronavirusului: „Lumea trebuie să se pregătească de o eventuală pandemie”

Românii fug din Italia de teama coronavirusului

Prin mesaje devenite virale, românii stabiliți în zonele cu focare din Italia sunt îndemnați să nu vină acasă câtă vreme nu trece pericolul, ca să-și protejeze familiile.

Și Ministerul român al Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie. În realitate, însă, aeroporturile și vămile sunt pline de lume. Cursele din zonele unde sunt focare aterizează una după alta.

Italia e țara în care muncesc și locuiesc peste 1 milion de români. Cei care au fost acasă și se întorc au o strângere de inimă. Sunt alții, însă, care pleacă la rude sau în vacanțe.

Italia e pe locul trei în lume la numărul de îmbolnăviri cauzate de coronavirus, după China şi Coreea de Sud.

Citeste si: Interviu exclusiv marca stirilekanald.ro! Ce spune o româncă din mijlocul epidemiei italiene de coronavirus! ”Italienii au realizat gravitatea situației”

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si