Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Românii pot să călătorească în SUA fără viză! Ambasadorul României la Washington explică de când intră în vigoare: „O zi mare, pe care am așteptat-o multă vreme”

Ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, a dat vestea pe care mulți români o așteptau deja de ceva vreme: de când o să poată merge românii în SUA fără viză.

Antonia Cioanca,

[Sursa foto: Pexels]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Veste bună pentru românii de pretutindeni! România a îndeplinit și ultima condiție necesară pentru ca SUA să ridice vizele pentru cetățenii țării noastre.

Ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, a dat vestea pe care mulți români o așteptau deja de ceva vreme. Iată de când o să poată merge românii în SUA fără viză.

Citeste si: A nins în România! Unde s-a depus un strat consistent de zăpadă: „Am intervenit cu utilajele de deszăpezire”- kanald.ro

Citeste si: Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat- wowbiz.ro

Citeste si: Detalii şocante din ancheta uciderii româncei din Italia. Criminalul a omorât-o cu o mișcare de wrestling. Ce a făcut după crimă- antena3.ro

Citește și: VIDEO Donald Trump și Kamala Harris, duel momentului. Cei doi candidați au avut prima dezbatere înaintea alegerilor prezidențiale: "Taci, te rog"

[Sursa foto: Pexels]

„Astăzi este o zi mare, o zi pe care am așteptat-o multă, multă vreme: de astăzi, România îndeplinește formal toate condițiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver.

Ieri, s-a încheiat anul fiscal în Statele Unite, iar ultima condiție pe care România o mai avea de îndeplinit a fost satisfăcută. Sigur, așteptăm o confirmare de la partenerii americani în perioada următoare, dar evaluarea noastră, bazându-ne pe numărul de aplicații pentru vize din acest an, precum și pe trendul puternic descrescător din ultimii ani, este că România a coborât sub procentul de 3% al ratei de respingere”,
a transmis ambasadorul Andrei Muraru.

Andrei Muraru: „Vor exista beneficii importante pentru noi”

Andrei Muraru spune că românii pot să călătorească în Statele Unite fără vize din prima parte a anului viitor. Această decizie ar avea mai multe beneficii pentru țara noastră, spune oficialul, precum impulsionarea comerțului și a investițiilor. 

„A călători fără vize în America nu este doar un statut privilegiat acordat unei țări.

Vor exista beneficii importante pentru noi. Călătorind mai ușor, românii vor construi mai multe punți și vor putea impulsiona astfel comerțul sau investițiile. De asemenea, ne așteptăm să avem curând mai multe curse aeriene directe între România și America”, a mai spus Muraru.

Citește și: Rusia, acuzații dure către S.U.A, după arestarea lui Pavel Durov: "Este important pentru Biden să aibă control"

[Sursa foto: Captură Facebook]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI