„La fel ca Delia, mulți români aleg să-și petreacă vacanțele în străinătate. Cât au cheltuit anul trecut pentru a se relaxa în destinații externe știe colega mea, Raluca Sevastru”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Românii dau miliarde pe vacanțe exotice

„Datele centralizate de Banca Națională arată că în 2023 românii au cheltuit 8,5 miliarde de euro pe vacanțele externe.

Vorbim de cazare, mâncare, băuturi și atracții turistice. Cu 60 la sută mai mult față de acum cinci ani și cu un miliard mai mult decât în 2022. În schimb, banii cheltuiți de străini în România rămân stabili: patru miliarde și jumătate de euro. Anul trecut, 13,6 milioane de turiști străini au intrat în România, conform Institutului Național de Statistică. Cele mai vizitate zone au fost București, Constanța și Brașov. În schimb, aproape 19,5 milioane de români și-au petrecut vacanța în străinătate în 2023, iar destinațiile pentru care au optat au fost Italia, Spania, Franța, Grecia și Turcia. Trăgând linie, soldul pe turism, adică cât cheltuim noi în afară față de cât cheltuie alții la noi, este negativ și în creștere. Specialiștii vorbesc chiar de o prăbușire a investițiilor străine în România. În plus, datoria externă a României a crescut anul trecut cu 25 de miliarde de euro, pe care la scadență statul va trebui să îi plătească”, a transmis Raluca Sevastru corespondentul Știrilor Kanal D.

Citește și: VIDEO- Cu dorul în suflet după nepoți. Bunicii așteaptă ca nepoții să îi viziteze: "În fiecare zi eu plâng de dorul lor"

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si