„Mi se pare că nu e ok ceea ce au făcut ei, deoarece hoți sunt din toate țările, inclusiv din țara lor. Dacă erau puse în mai multe limbi afișul, înțelegeam”, spune o româncă din Marea Britanie.
„Hoții din magazine prinși vor fi urmăriți penal”, și „Ofițeri de poliție îmbrăcați civil acționează în această zonă” mai scrie pe afișul redactat exclusiv în limba română, care a apărut într-un supermarket din Marea Britanie.

Campania care țintește românii din Marea Britanie prin intermediul afișelor împotriva hoților

„Din punctul meu de vedere, instigă la ură atât din partea românilor către britanici, pentru că ne simțim atacați în mod direct, dar și din partea britanicilor către noi, pentru că ne vor vedea întâtdeauna ca o problemă”, spun românii din Marea Britanie.
La vederea textului revoltător, mai mulți români au sesizat magazinul în legătură cu acesta. Printre ei, și Bianca Mureșan, o tânără care locuiește în Marea Britanie de patru ani.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

În răspunsul trimis, compania subliniază că afișul aparține poliției locale din acea zonă și și-a cerut scuze public.
„Acest afiș nu este al nostru și a fost făcut și furnizat de poliția locală. Nu am vrut să facem rău, așa că vă rugăm să acceptați scuzele noastre. Afișul este îndreptat către bandele locale care au ca țintă magazinul, însă l-am eliminat din incintă, a anunțat magazinul.

Apariția afișelor adresate românilor este o inițiativă a poliției

„Dacă măcar scriau și în engleză nu s-ar fi făcut atâta tam-tam și nu ar fi discriminat atât de tare”, spun românii din Marea Britanie.
Și sociologii consideră că se aduc prejudicii comunității românilor din Regatul Unit.
„În momentul în care arătăm cu degetul către cineva și spunem: ceea ce fac ei, toți, este greșit și trebuie să ne ferim de ei, cu siguranță si comportamentul localnicilor va fi în consecință”, spun sociologii.

Ambasada României în Marea Britanie a trimis sesizări atât către conducerea companiei care a afișat anunțul, cât și poliției locale, prin care îşi exprimă dezaprobarea unor astfel de mesaje discriminatorii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si