Scumpirile din ultimul an le vom resimți din plin de Crăciun. Carnea de porc, dulciurile și jucăriile costă cu 20% mai mult față de anul trecut. Cei care vor să petreacă sărbătorile fără să le lipsească nimic, au început de pe acum cumpărăturile, a transmis Simona Pătruleasa.

Prețuri mai scumpe de Crăciun

Două pensii va cheltui acest cuplu ca să se bucure de Crăciun.

Pentru ca nu vor să le lipsească nimic de pe masă și nici de sub brad, cei doi au trăit mai modest în ultimele luni ca sa-și permită cumpărăturile pentru sărbători.

Mulți se gândesc cu groază la nota de plată pentru decembrie.

Minim 40%! Mai mult față de anul trecut! Păi uitați-vă la prețuri. Clar carnea are un preț exagerat de mare, a declarat o femeie la cumpărături.

Bugetul pentru cadouri trebuie să fie și el unul generos.

Așa sare de o mie... pentru că am 3 nepoți! Trebuie să îi mulțumesc pe toți, a declarat o altă femeie care se afla la cumpărături.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: În goana după produse de post, românii constată că nu prea au de unde alege. ,,Nu mai avem încredere în produsele de post nicicum''

Tot ce se cere pentru o masă îmbelșugată de Crăciun se află pe lista scumpirilor. Legumele și brânzeturile sunt mai scumpe cu aproximativ 10% față de anul trecut. Iar vedeta, carnea de porc, înregistrează cea mai mare creștere.

E o scumpire de 10-15% față de anul trecut. Omul vrea abundență de sărbători și o să își cumpere de toate, a declarat Eduard Pavel reprezentantul unei măcelării.

Dacă anul trecut un kilogram de carne de porc costa 23 de lei. Acum prețul este cu 4 lei mai mare. Mai ieftin însă decât o cutie cu bomboane pentru pom sau un calendar advent cu ciocolată, care costă peste 33 de lei pentru 200 de grame de dulciuri.

Eram la 236 de lei kg, acum am ajuns la 260 de lei. Coșul mediu este de peste 100 de lei pentru perioada Crăciunului, a declarat Joylon M'bei reprezentantul unei ciocolaterii.

Nu putem să uităm de jucării. Și acestea vor cântări mult în bugetul lui Moș Crăciun. Mai ales cum ultimul an a adus prețuri mai mari cu 10 procente.

Studiile arată ca anul trecut pentru sărbătorile de iarna un român a cheltuit în medie 2000 de lei. În acest an, pentru aceleași produse vor plăti cu aproximativ 200 de lei mai mult.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si