„În vreme ce piețele și magazinele sunt invadate de roșii de import, cele românești ajung să putrezească pe câmp, căci nu le cumpără nimeni, se plâng fermierii. La marginea drumului și în piețele angro au ajuns să le vândă la un preț de nimic, cu cel mult un leu kilogramul, dar nici așa n-au spor la vânzări”, a spus Christian Sabbagh.

În piața angro din localitatea buzoiană Glodeanu Sărat, legumicultorii stau cu zilele să își vândă roșiile culese din solarii.

Prețurile la care se vând legumele sunt de cel mult un leu pe kilogram, după intense negocieri.

„În momentul de față am avut o tonă și jumătate și am vândut două sute cincizeci de kilograme, cu 80 de bani- un leu”, spun fermierii.

Citește și: Conservele desfăcute nu se țin în frigider! Pericolul nebănuit la care se expun cei care fac acest lucru

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Roșiile din solar s-au copt în cantități foarte mari zilele acestea, iar oferta depășește cu mult cererea. În aceste condiții, legumicultorii din Glodeanu Sărat și-au luat gândul de la profit și încearcă măcar să acopere o parte din cheltuieli: „Le aruncăm pe canale din cauza guvernanților care ne importă atâtea roșii la prețul de nimic pentru noi. De la noi pleacă nici la 80 de bani și ajunge la 10 lei în piață.”

rosii, legume, program tomata

La 60 de kilometri distanță, în Piața Centrală din Buzău, prețul roșiei crește chiar și de cinci ori. Se găsesc tomate și mai scumpe. Cele mari de exemplu, inimă de bou, costă peste zece lei kilogramul.

Excedentul de roșii pe piață a fost creat de programul Tomata, spun legumicultorii buzoieni, care a adus un număr mare de cultivatori înscriși.

Citește și: Cât costă o porție de caracatiță la grătar la Mamaia. "Fraier este cine dă, nu cine cere"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si