Această seră ultramodernă a fost construită la 34 de kilometri de Constanța, în comuna Nicolae Bălcescu. Încălzirea legumelor se face doar din sursă regenerabilă, ambient controlat din computer, iar polenizarea plantelor se face cu bondari. AStfel, dăunătorii sunt distruși fără tratamente chimice.

,,Primăvara pentru noi reprezintă practic prima recolta de aceea și anul acesta suntem primii producători de tomate din Dobrogea. Acest lucru este posibil pentru că avem plantele sănătoase, au crescut din decembrie până la început de martie", spune un fermieri.



,,Legumicultori care au plantat mai devreme roșiile, au recoltat deja prima producție, care urmează să ajungă în cel mai scurt timp la consumatori", afirmă fermieii.

Tomatele timpurii din această seră pleacă spre tarabe şi magazine

Tomatele timpurii din această seră pleacă spre tarabe și spre magazine cu prețul de 9,5 lei, plus TVA, așadar, odată ajunse în piață- vom plăti pe un kilogram- adică pe 4-5 bucăți, puțin peste 20 de lei.

,,Aceasta este o roșie sănătoasă după cum se observa are toate proprietățile olgaloneptice extraordinare, gust, miros, aromă bineînțeles", spun fermierii.

Citeste si: VIDEO| Cât vom plăti pentru mielul de Paşte în 2021?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cât despre roșiile cherry, acestea costă- direct la producător- 24 de lei kilogramul. La raft, în schimb, prețul ar putea sări de 40 de lei.

,,Avem roșiile cherry, care sunt primele care s-au facut si rosiile prunisoara. Acestea se vor face in doua saptamani, cam asa", potrivit fermierilor.

Serele familiei Iantoc au fost făcute pe fonduri europene iar investiția s-a ridicat la peste 1,5 milioane de euro.

Dar a meritat: sunt printre singurii agricultori din țară care apar an de an pe piață cu prima recoltă de roșii românești.

Citeste si: VIDEO- Vinetele, beneficii neștiute pentru sănătatea noastră

Între 30 și 40 de tone de roșii pe luna se adună în această seră din Constanța. Prețul tomatelor s-ar putea menține ridicat întregul sezon, din cauza opririi programului guvernamental Tomata, prin care cultivatorii primeau ajutor de până la 3000 de euro de la stat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si