În cel mai mare atac aerian de la începutul invaziei sale, Rusia a atacat Ucraina cu 75 de drone iraniene peste noapte, au declarat oficialii ucraineni sâmbătă dimineața.

Citește și: UPDATE. Vladimir Putin prezintă "poziţia Rusiei" la G20, într-un context "foarte, foarte turbulent". Liderul de la Kremlin compară tragediile din Ucraina și Gaza

Majoritatea dronelor au fost îndreptate către Kiev și regiunea din jurul Capitalei, au anunțat Forțele Aeriene Ucrainene într-un comunicat de presă.

Cinci oameni răniți în Kiev, după atacul Rusiei

Forțele ucrainene au reușit să doboare toate dronele kamikaze, cu excepția uneia, precum și a unei rachete de croazieră X-59 deasupra regiunii Dnipro, au comunicat forțele aeriene ucrainene.

Asaltul a inclus cel mai mare număr de drone rusești care au fost desfășurate într-o singură noapte de când Moscova a lansat invazia totală a Ucrainei în februarie 2022.

Rusia, atac cu drone de peste 6 ore

Atacul aerian a durat mai mult de șase ore, a declarat primarul Kievului Vitaliy Klitschko într-un comunicat pe rețelele sociale.

Rachetele antiaeriene, aviația tactică, grupurile mobile de foc și unitățile de război electronic au fost implicate în respingerea atacului aerian, potrivit Kyiv Independent.

Presa ucraineană a informat că nu s-au înregistrat morți în urma bombardamentelor, dar prăbușirea unor resturi de drone a deteriorat clădirile.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

La Kiev, un incendiu a izbucnit la o grădiniță, în timp ce ferestrele din casele vecine au fost avariate.

Resturile au deteriorat etajul doi al unei clădiri cu cinci etaje, unde două femei au trebuit să fie evacuate, a spus Klitschko.

În total, cinci persoane au fost rănite, a spus primarul.

Ca urmare a atacului, peste 12.000 de gospodării din capitalaKiev au fost întrerupte temporar de la electricitate, a declarat operatorul energetic de stat al Ucrainei Ukrenergo.

Întreruperile de curent au fost raportate și în regiunile Donețk, Harkov, Herson, Cherkasy și Sumy.

Rusia, atac cu drone asupra Kievului

Rusia, atac cu drone asupra Kievului

[Sursa foto: Twitter]

Rusia, atac cu drone asupra Kievului

Rusia, atac cu drone asupra Kievului

atac drone kiev

Rusia, atac cu drone asupra Kievului

[Sursa foto: Twitter]

drone rusia kiev

Resturi de drone ale Rusiei

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si