Rusia a cerut întrunirea de urgență  a Consiliului de Securitate al ONU, după ce a acuzat Ucraina că produce arme biologice. De altfel, ruşii sunt convinşi că SUA sprijină întreaga operațiune.

Citeste si: Zelenski a fost îndemnat de premierul Naftali Bennett să se predea în fața rușilor. Ce decizie a luat președintele Ucrainei

Descoperim fapte cu adevărat șocante, și anume că regimul de la Kiev curăță de urgență urmele unui program biologic militar, care este implementat de Kiev cu sprijinul Ministerului Apărării al Statelor Unite.


Ucraina neagă acuzaţiile Moscovei.

Ce au anunțat oficialii din Ucraina

„Știm destul de bine că obsesia maniacală cu care Putin fantezează despre arme biologice sau chimice inexistente în Ucraina este foarte periculoasă. De fapt, ar putea indica faptul că Rusia pregătește o altă operațiune oribilă sub steag fals.”, a declarat Ambasadorul Ucrainei la ONU, Sergiy Kyslytsya.

La rândul lor, Statele Unite acuză Rusia de propagandă. Oficialul american avertizează că tocmai rușii sunt cei care ar putea apela la arme biologice în războiul din Ucraina.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Sașa Reznicenko este un refugiat ajuns în România. Are nouă ani și și-a pierdut ambii părinți

„Rusia a solicitat Consiliului de Securitate reuniunea de astăzi cu unicul scop de a minți și de a dezinforma. Avem îngrijorări serioase legate de faptul că Rusia ar plănui să folosească agenți chimici sau biologici împotriva ucrainenilor.”, a adăugat Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield.

Rusia nu a prezentat nicio dovadă în susținerea acuzațiilor legate de armele biologice pe care le experimentează Ucraina, însă ambasadorul rus a spus că sunt zeci de astfel de laboratoare.

„Se desfășoară experimente biologice foarte periculoase care vizează întărirea calităților patogene ale ciumei, antraxului, tularemiei, holerei și a altor boli letale folosind biologia sintetică.”, spune Ambasadorul Rusiei la ONU, Vassily Nebenzia.
ONU a respins orice acuzație.

Citeste si: Psihologi din 20 de țări, scrisoare pentru Vladimir Putin. I-au cerut să renunțe la război

„Organizația Națiunillor Unite nu au cunoștință de niciun program de arme biologice.”, a declarat șeful ONU pentru dezarmare- Izumi Nakamitsu.

„Ucraina nu are un program de arme biologice. Nu există laboratoare ucrainene de arme biologice susţinute de Statele Unite ale Americii. Nici lângă graniţa cu Rusia şi nici în altă parte.”, a adăugat Linda Thomas-Greenfield.

În cele din urmă, reuniunea de urgență a Consiliului de Securitate al ONU s-a încheiat fără nicio concluzie.

Citeste si: Joe Biden: „Indiferent ce-aţi spune. Asta se numeşte Al Treilea Război Mondial!” Președintele SUA, despre o confruntare între NATO și Rusia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si