O altă lovitură jenantă pentru flota rusă de la Marea Neagră și un succes pentru Ucraina înainte de aniversarea a doi ani a războiului inițiat de Vladimir Putin.

Citește și: Elon Musk, declarație șocantă despre "războiul lui Putin" din Ucraina

Forțele ucrainene au distrus o mare navă rusă de debarcare în Marea Neagră, în largul coastei Crimeei ocupate, a anunțat miercuri armata de la Kiev, potrivit BBC News.

Direcția principală de informații a Ucrainei (GUR) a publicat miercuri un videoclip despre ceea ce crede a fi scufundarea navei Caesar Kunikov.

Nava militară din flota rusă de la Marea Neagră apare în imagini în flăcări după care se scufundă la câteva mile de Alupka, zona sudică a Peninsulei Crimeea.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Rusiei, care a spus mai devreme că a distrus șase drone în Marea Neagră.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Nava Caesar Kunikov, distrusă

Nava Caesar Kunikov, distrusă

Navele amfibie sunt folosite pentru a muta rapid trupele de asalt, mai ales pe teritoriul inamic.

Rusia a folosit, de asemenea, nave de debarcare în ultimii ani pentru a transporta provizii militare către Siria, în sprijinul guvernului lui Bashar al-Assad.

Bloggerii militari ruși nu au negat că Cezar Kunikov a fost lovit, spunând doar că echipajul a supraviețuit.

Armata Rusiei raportează rareori pierderi majore, iar rușii se bazează pe o mână de bloggeri populari pentru informații.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Cezar Kunikov datează de la sfârșitul erei sovietice. Dacă scufundarea sa va fi confirmată, ar fi a doua lovitură de succes în Marea Neagră în această lună.

O mică navă de război, Ivanovets, a fost lovită de drone într-o operațiune specială în urmă cu aproape două săptămâni.

O altă navă rusă de debarcare, Novocherkassk, a fost lovită în portul Feodosia în decembrie 2023.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si