Rusia nu vrea război, dar...

În aşteptarea unui răspuns al lui Vladimir Putin la scrisoarea lui Joe Biden, Rusia susţine, ca şi până acum, că nu vrea război. Există însă un dar...

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: „Nu va fi un război atât timp cât depinde de Federaţia Rusă, noi nu vrem război.

Dar nici nu vrem ca interesele noastre să fie călcate în picioare şi ignorate.”  

Rusia este deranjată şi de posibilele sancţiuni anunţate de americani, despre care spun că ar putea duce la ruperea legăturilor dintre cele două state. Pe de altă parte, americanii l-au avertizat pe preşedintele ucrainean că o invazie este extrem de posibilă. Potrivit experţilor, Rusia ar aştepta gerul ca să îşi poată manevra mai uşor artileria grea şi vehiculele blindate. La graniţa de est a Ucrainei, tensiunea e la cote maxime.

Citeste si: Principalul aliat al lui Vladimir Putin: "Va fi război". Ce ar putea declanșa conflictul armat

„Ultimatumul dat de Rusia Alianţei nord-atlantice şi Statelor Unite ale Americii confirmă faptul că ei (n.r. ruşii) nu sunt pregătiţi de dialog şi nici să facă vreun compromis.”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Sperăm la un viitor mai bun. Dar dacă va fi necesar, vom riposta. Dar sperăm să nu existe vreo invazie.” 

„Sperăm ca Rusia să ne ia de tot...”

Iar în regiunile controlate de rebeli, Doneţk şi Lugansk, ruşii care trăiesc în Ucraina vor să se repete scenariul din Crimeea când, în urma unui referendum, peninsula a fost alipită Rusiei.

„Sperăm ca Rusia să ne ia de tot, pentru că totul trebuie să se sfârşească la un moment dat. Sunt, deja, opt ani de război... ”

Citeste si: Rusia si SUA nu gasesc compromisul

„Ceea ce se întâmplă acum este, nu ştiu, nu e război, e fratricid. Noi şi ucrainenii suntem unii şi aceiaşi, eram unii şi aceiaşi. Iubim limba ucraineană, pe Şevcenko (n.r. poetul naţional al Ucrainei). Nu înţeleg ce se întâmplă de 8 ani încoace, noi vrem pace. Sincer, ne-am săturat.”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Până la pace e cale lungă, însă. Ucraina este înconjurată de trupele ruseşti care vin în număr tot mai mare. Din nord, avioanele de vânătoare ar putea declanşa oricând atacul, din est ar putea intra tancurile şi peste o sută de mii de soldaţi, iar din sud, marina rusă ar putea contribui la invazie.

Citeste si: Anunț de ultimă oră făcut de Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: ”România așteaptă și este pregătită pentru orice scenariu”

Ar mai fi disponibili şi soldaţii ruşi din Transnistria, care au fost "uitaţi" acolo de Kremlin de ani buni. Iar armata ucraineană, deşi inferioară din punct de vedere tehnic, primeşte în aceste zile armament şi muniţie din partea americanilor şi a altor state membre NATO.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si