VIDEO- S-a găsit soluția pentru evitarea traficului: program flexibil de muncă. În ce constă?
Angajații din orașele mari petrec mult timp în trafic. Pentru a evita acest lucru, programul flexibil pare soluția.
"O instituție publică din țară a găsit o metodă pentru a-și scuti angajații de timpul petrecut în trafic dimineața, la orele de vârf. Primăria din Iași le permite bugetarilor să ajungă la serviciu într-un interval orar flexibil, între 7 și 8.30. Ce trebuie să facă salariații pentru a-și alege ora la care ajung la muncă și cât stau la aceștia la serviciu", a transmis Simona Pătruleasa.
"Indiferent de ora la care aleg să ajungă la serviciu, bugetarii trebuie să stea tot opt ore la muncă. În primă fază, trebuie să depună o cerere în care să explice de ce ar fi potrivită pentru ei varianta de program flexibil, iar această solicitare va fi aprobată de primar. Apoi, angajații pot veni la muncă la ora aleasă, între 7 dimineața și 8.30. Cei care ajung la 7, de exemplu, vor sta la serviciu până la ora 15, iar cei care vin la 8.30 vor lucra până la 16.30, astfel încât toată lumea să respecte programul de 8 ore.
Traficul în Iași este din ce în ce mai aglomerat la orele de vârf și sunt situații în care câțiva kilometri sunt parcurși chiar și într-o oră.
Este așadar o soluție pentru a mai reduce aglomerația din în marile orașe, dar mai ales din București. În capitală este colega mea, Ellvira Costache.
Ellvira, cum se circulă acolo, mai ales că au revenit și elevii din vacanță?", a transmis Delia Săndulachi, reporter Știrile Kanal D."Bună dimineața, Delia!
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Să știi că da, se simte că s-a terminat vacanța elevilor pentru că încă de ieri de la prima oră capitala s-a aglomerat din nou.
La această oră se circulă greu pe majoritatea arterelor principale, chiar ne uitam mai devreme pe Waze și vedeam că s-au colorat cu roșu- semn că s-au creat ambuteiaje. Noi ne aflam la intersecție, vă arată colegul meu chiar acum sunt mașini care circula bară la bară. La orele de vârf în București, șoferii pare ca mai mult stau, decât se deplasează.
Blocaje rutiere vă spuneam că sunt la toate intersecțiile principale din Capitală. Spre exemplu Șoseaua Iancului cu șoseaua Mihai Bravu sau Bulevardul Ștefan cel Mare cu majoritatea străzilor care se intersectează cu artera principala.
Pentru a evita blocajele rutiere șoferii trebuie să respecte regulile de circulație, să încerce să plece mai devreme de acasă și să aleagă mijloacele de transport în comun", a transmis Ellvira Costache, reporter Știrile Kanal D.