Inregistrarea care arata doi barbati in sutana in timp ce se saruta, a socat o tara intreaga, la vremea respectiva.

Dar aparitia imaginilor nu era decat sfarsitul unui deceniu de barfa si santaj intre inalte fete bisericesti, pentru putere, bani si functii in ierarhia BOR.

Un om puternic in biserica, primit cu mare fala peste tot, Corneliu Barladeanu a fost debarcat repede de colegii lui din Sfantul Sinod, grabiti sa acopere scandalul iscat pe pamant.

Imaginile in care se presupune ca Barladeanu intretine raporturi sexuale cu un elev minor de la seminarul teologic au fost folosite pentru a-l santaja pe fostul episcop de Husi.

Scopul fiind obtinerea de bani si de posturi in ierarhia bisericii.

La cererea lui Barladeanu, procurorii DNA au intrat pe fir si au realizat mai multe inregistrari in care suspectii discutau despre ce ar putea face cu imaginile in care apar episcopul de atunci al Husilor si un presupus iubit al lui, acum ajuns preot.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Filmarile in care fostul episcop ar face sex cu diversi elevi de seminar sunt mai multe, se pare, si au devenit deliciul prelatilor din Husi.

Vlad Stoicescu, jurnalist safielumina.ro: Parchetul in cauza, DNA Iasi, a ridicat aceste probe video insa nu le-a mai folosit, le-a bagat la sertar.

Citeste si: Cutremur în România! Este al treilea seism în această săptămână

Citeste si: Noi informații despre starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu

Citeste si: Prințul Harry este în doliu după ce bunul său prieten a murit

Se pare ca filmarile au fost facute publice chiar de iubitul lui Barladeanu, care apare si el in imagini.

In scurt timp, clipurile au devenit deliciul elevilor din corul seminarului teologic iesean, pana cand au ajuns obiect de santaj.

Acum, Razvan Bumbu, Gheorghe Damian si Cristian Jitaru, cei care s-au folosit de imagini pentru a obtine avantaje, au fost obligati sa dea biserica pe inchisoare.

Pentru abuzurile asupra minorilor din filmari a fost deschis un dosar, clasat repede in 2017.

Vlad Stoicescu, jurnalist safielumina.ro: Satul roman a avut intr-un buzunar probele pentru a le verifica insa nu a avut responsabilitatea de a muta aceste probe din buzunarul in care le-a avut intr0un alt buzunar care era competent sa cerceteze aceasta speta. 07:04

Acum, in urma unei ample anchete publicate de jurnalisti, parchetul Iasi a redeschis dosarul de abuz asupra minorilor si va cere inregistrarile video de la DNA.

„Patriarhia Romana asteapta finalizarea acestei lungi anchete si spera ca rezultatele ei sa fie unele riguros edificatoare”, a declarat, pentru Stirile Kanal D, Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Bisericii ortodoxe romane.

Noua ancheta il gaseste pe Barladeanu retras de bunavoie la manastirea Varatic, unde sta si cugeta, probabil, la cele sfinte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si