Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- S-au anunțat nominalizările la Oscar. Printre titlurile de anul acesta se regăsesc peliculele Opennheimer și îndrăgitul blockbuster Barbie

În luna martie va avea loc cea de-a 96 ediție a Osacarurilor. Nominalizările au fost anunțate, iar printre titluri se regăsesc peliculele Opennheimer și îndrăgitul blockbuster Barbie.

Redactia Stirile Kanal D,

S-au anunțat nominalizările la Oscar [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Au fost anunțate nominalizările pentru premiile Oscar din 2024. Printre titlurile de anul acesta se regăsesc peliculele Opennheimer și îndrăgitul blockbuster Barbie, care nu a reușit, însă, să strângă prea multe nominalizări. Preferatele de anul acesta ale criticilor sunt filmele cu mesaj puternic și cu o realizare spectaculoasă. Cea de-a 96 ediție a Oscarurilor va avea loc la sfârșitul lunii martie, a transmis Cristina Dorobanțu.

S-au anunțat nominalizările la Oscar

Lista cu nominalizările pentru cele 24 de categorii este cel puțin surprinzătoare. În topul celor mai multe nominalizări, conduce detașat pelicula Oppenheimer, cu 13 categorii. Filmul, care spune povestea fizicianului Robert Oppenheimer și dezvoltă rolul pe care l-a avut acesta în crearea bombei atomice, este unul dintre cele mai apreciate de criticii de film. Producția este nominalizată la categoria Cel mai bun film, cel mai bun actor în rol principal, Cillian Murphy, cel mai bun regizor, dar și cel mai bun scenariu adaptat.

Bătălia este, însă, crâncenă. Drama Opennheimer își disputa titlul de cel mai bun film, cu pelicula Killers of the Flower Moon, dar și lungmetrajul Poor Things.

Pelicula Poor Things, o adaptare inedită a poveștii doctorului Frankenstein a adunat 11 nominalizări. Printre acestea și cea pentru cea mai bună actriță în rol principal, Emma Stone. De altfel, la această titulatura aspiră și Lily Gladstone, pentru rolul din Killers of the Flower Moon.

În această producție cinematografica, Lily interpretează o femeie care trăiește în Oklahoma anilor 20 și care trebuie să facă față unor situații imprevizibile, ce ii provoaca curajul și dârzenia.

Pelicula Killers of the flower Moon a strâns și ea 10 nominalizări și se află pe locul 3 în tipul filmelor apreciate de critici. Drama lui Martin Scorsese se bazează pe fapte reale și enunță un episod pătat din istoria Statelor Unite ale Americii.

Nici iubitorii desenelor animate nu au fost uitați, ba chiar au o gamă largă de filme de care se pot bucura pe marile ecrane, dintre acestea, cele mai mari șanse la titlul de cea mai bun animație o are producția Spider-Man:prin Lumea păianjenului, un film care oferă o perspectivă diferită asupra universului.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Ceremonia oficială de decernare a premiilor Oscar din acest an va avea loc 10 martie, in Los Angeles.

Citește și: VIDEO- Carmen Pepelea, nominalizată la Emmy. Este prima femeie producător român nominalizată

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI