"Mai mulți sportivi orădeni s-au aventurat în apele reci ca gheața ale Crișului Repede. Și-au forțat limitele cu un scop, spun ei. Două minute de stat în apa rece fac minuni pentru sănătate. Atenție, însă! Experimentul nu e pentru oricine!", a transmis Simona Pătruleasa.

S-au aventurat în apa rece ca gheața

Afară erau minus patru grade când sportivii bihoreni s-au lepădat de hainele groase și au intrat treptat în apa rece a Crișului Repede, unde au rămas preț de două minute, suficient spun ei, cât să le întărească sistemul imunitar.

Afară erau minus patru grade, dar, după ce s-au obișnuit, unii s-ar mai fi bălăcit puțin înainte să iasă din apă.

"A fost plăcut, e frumos de fiecare dată la început de ianuarie. Căutăm să ne bucurăm de lucrurile simple. Dacă ajungi la limita puterii de supraviețuire, îți dai seama că viața nu e chiar așa de grea și s-ar putea ca viața cotidiană să ți se pară mult mai împlinită decât pare la prima vedere", a declarat Mihai Mănucu, sportiv.

Recordmenul grupului este Octavian, care a mai rămas să se bălăcească puțin.

Chiar dacă este un obișnuit al băilor în ape înghețate, bărbatul nu recomandă ca aceasta procedură să fie făcută la voia întâmplării.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

"Excelent, apa bună, timpul bun, eu dețin recordul, anul trecut am stat cinci minute anul acesta nu am confirmarea dar bănuiesc că tot așa cel puțin cinci minute. Nu are nicio legătură cu pregătirea fizică, e mai degrabă o chestie mentală, recomand, e până la urmă o provocare, o luptă cu tine însuți", a declarat Octavian, sportiv.

Printre cei care s-au încumetat să facă baie în Crișul Repede am întâlnit-o și pe Rihanna, tânăra care este campioană națională la karate kyoukushin.

"Mă așteptam să fie mult mai rău sincer dar chiar a fost ok. Interesant, a fost cu adevărat o provocare, nu mă așteptam să rezist dar am zis să încerc. E prima oară pe temperatura aceasta, am mai încercat o dată în martie, dar nu se compară", a declarat Rihanna Ciobanu, sportivă.

Chiar dacă la prima vedere pare o nebunie, scăldatul în apele reci ajută enorm la sănătate. Cel puțin asta spun cei care îl practică de mai mulți ani și au văzut că face minuni.

"Îngrozitor că nu te poți obișnui niciodată cu apa rece și cu senzația aia de panică și de stres. Este dovedit științific că reduce inflamațiile din corp, se eliberează o tonă de endorfine care te ajută apoi să te simți mult mai bine, băile reci au fost folosite mereu, din toate timpurile", a declarat Harris Wallmen, antrenorul lotului național de kyokushin.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Potrivit specialiștilor, expunerea la frig determină o eliberare semnificativă de adrenalină, un hormon cu efecte intense asupra circulației sângelui. Băile reci au devenit în ultimii ani și o formă de refacere după efort, la care apelează mulți atleți, fie ei amatori sau de performanță.

Citește și: VIDEO- Hotelul de gheață prinde contur. Turiștii pot avea parte de o experiență unică


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si