Fructele cultivate de ei s-au vandut de minune in pietele din marile orase, chiar si cu preturi duble fata de vara trecuta. Asa ca uitate sunt zilele in care oamenii aruncau carute pline de lubenita la marginea campului, pentru ca nimeni nu se inghesuia sa le cumpere.
Producatorii de lubenita numara mai multi bani anul acesta. Este si cazul lui Marian Mitru, din patria pepenelui, Dabuleni, si care cultiva 9 hectare de pepeni.
Citeste si: Un tigru a scăpat din mașina proprietarului și a început să se plimbe pe stradă fără botniță
Citeste si: Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață- kanald.ro
Citeste si: Bon Jovi şi The Cure vor cânta mai mult de 2 ore în Piaţa Constituţiei din Bucureşti
Pretul ridicat din sezonul acesta si clientii mai numerosi l-au ajutat pe Marian sa vanda in trei saptamani cantitati triple de lubenita fata de vara trecuta.
Astfel, spre pietele din Cluj pleaca in fiecare saptamana cate un tir incarcat cu pepeni, direct din ferma familiei din Dabuleni.
In schimb, fermierii care-si vand rodul muncii in pietele en-gross din Dabuleni direct din carute sau camioane nu stau asa de bine la incasari. Si asta pentru ca multi clienti n-au rabdare si cumpara de la primii comercianti care le ies in cale. Cei care vand mai departe de intrarea in en-gross sunt obligati sa scada preturile.
Citeste si: O tânără de 17 ani a fost ucisă chiar de prietenele ei pentru că era "prea frumoasă"
Temperaturile ridicate ii atrag pe clienti si la standurile cu pepeni din piete, iar marca Dabuleni ii convinge sa scoata mai multi bani din buzunar.
In luna august preturile vor scadea, dar nu destul cat sa se ajunga in situatia in care fermierii sa arunce fructele, asa cum a fost in alti ani.