Scările exterioare au fost singura scăpare pentru zeci de turiști care erau cazați la etajul unde a izbucnit focul. Alarma s-a dat în jurul orei 09:00, iar flăcările au cuprins o încăpere în care erau păstrate prosoapele și lenjeriile de pat.

Speriați de fumul gros, oamenii au fugit unde au văzut cu ochii.

"- Am luat-o la fugă pe scări că s-a izbucnit chiar atuncea când am ieșit pe ușa.

Și am fugit

- Flăcări mari?

- A început cu fumul

- Mă duc cu marș acolo, în cameră am fost sus, ci jos

- Flăcări mari?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

- Am văzut flacăra mare, dar ne-a scos și n-am știut nimic și ne-a tot împins încolo, încolo până am ajuns aici ce să vă spun

- Unde erați? Cum s-a întâmplat?

- Eram la bazin"

Șase sute de oameni erau cazați în hotel, în special pensionari veniți cu bilet de tratament. Cei mai speriați au fost cei care se deplasează cu greu pe propriile picioare.

În cazul lor a fost nevoie de intervenția pompierilor care i-au evacuat.

Citește și: EXCLUSIV- Incendiile din Tenerife 2023. Româncă stabilită pe insulă: ”Cred că e cel mai grav incendiu. A scăpat de sub control”- Zonele care au fost evacuate

"Sunt ultima care am coborât, că m-am trezit în sala de mese și pe... mai jos erau numai tuburi pe scări și nu puteam și m-am rugat pe domnul, ce să fac acuma, să-mi ia valiza și l-a dat jos, și am coborât jos"

Totul se putea transforma într-o adevărată tragedie dacă personalul hotelului nu ar fi intervenit prompt.

"Dacă urcăm acuma etajul trei o să vedeți că pe hol sunt o grămadă de stingătoare de incendiu pe care angajații de la hotel le-au consumat până la sosirea noastră. Sunt uși care din cauza căldurii care s-a emanat pe hol au ars, dar doar uși, uși. Pe uși la etajul trei și camera de care v-a spus care a fost arsă în totalitate"

În total, paisprezece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Șase victime au fost intoxicate cu fum, iar restul au suferit atacuri de panică.

"Două dintre ele vor merge cu siguranță la spital. Deocamdată nu avem pacienți copii. Au fost implicați inclusiv persoane care sunt angajate"

După incendiu, mulți turiști au decis să plece acasă. Deocamdată nu se știe de la ce au izbucnit flăcările.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si