Unii stau blocați în subteran de mai bine de 48 de ore- își plâng durerea în pumni acolo unde ani de zile și-au câștigat pâinea muncind pe brânci. Alții strigă după dreptate afară- în curtea Minei Lupeni. Veniți cu sutele.... ca la o veritabilă răscoală- de la toate exploatările de pe Valea Jiului. Cu toții trăiesc în același film groaznic și revoltător deopotrivă.

E unul dintre minerii care de marți s-au baricadat în semn de revoltă în subteran. Flămânzi- însetați și nebăgați de nimeni înseamnă- sunt acum fără pic de vlagă...

„Psihic, cădem încet, încet. E strigător ce se întâmplă. Am ajuns într-o situație de disperare. Nu mai putem, nu mai putem!”, spun minerii.

Zeci de mineri disperați rămân în subteran până își primesc salariile

Povestea disperării nu e una nouă. De ani de zile se știe că guvernanții au de gând să pună lacăt pe exploatările miniere. De multe ori le-a ajuns cuțitul la os- iar acum mâna de ortaci e din nou în impas. Conducerea Complexului Energetic Hunedoara i-a anunțat pe oameni sec că nu vor primi salariile la timp. Asta pur și simplu i-a înnebunit. Au acasă copii de crescut.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Au venit și rudele celor blocați în subteran- care de trei zile nu mai știu nimic de cei apropiați și sunt cu sufletul rupt în mii de bucăți.

Rămași în subterani, zeci de mineri își cer salariile

În tot acest timp- minerii acuză autoritățile că-n loc să le întindă o mână de ajutor- ar fi venit pe acolo mai mult în semn de batjocură!

 „A venit domnul prefect de Hunedoara exact a venit domnul Velea la inundații. Cu aceeași atitudine de golan pot să spun, de golan! A venit cu o tabacheră să-și aprindă o țigară. Nu se poate așa ceva. Noroc că a fost un coleg și i-a dat peste mână. Aaa, nu, că am glumit!”, spun minerii.

După o primă rundă de discuții între sindicaliști și conducerea complexului energetic- oamenilor li s-a promis că-și vor primi salariile pe 26 februarie. Dar asta nu i-a încălzit deloc.

Mai grav e că din pricina protestelor termocentrala Mintia a fost oprită- pentru că nu mai sunt stocuri de cărbune. Iar asta are repercursiuni friguroase: peste 4.500 de apartamente din Deva au rămas fără căldură.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si