„Peste o treime dintre anunțurile de angajare au salariul la „vedere”, pe una dintre platformele online de recrutări. Este o nouă strategie folosită de unii angajatori pentru a atrage cât mai mulți angajați. Însă, nu toți angajatorii văd cu ochi buni aceasta metodă. Oricum, Comisia Europeana a aprobat anul trecut directiva care va obliga companiile să comunice informații cu privire la salarii, dar aceasta încă se află în termenul de grație pentru implementare”, a transmis Christian Sabbagh.
Salariul „la vedere”, popular pe platformele de recrutare
„Cât este salariul?”- este întrebarea care stă pe buzele celor mai mulți angajați. Răspunsul este ușor de găsit, pentru că salariul este la vedere în tot mai multe dintre anunțurile de angajare. Pe site-ul unei singure companii de recrutare din 25.000 de joburi disponibile, aproape 9.000 au dezvăluit salariul.
„Angajatorii din HoReCa și turism sunt cei mai deschiși în a pune salariul la vedere în anunțurile de angajare.
Din cele 9000 de job-uri cu salariul publicat pe o platformă de recrutări, peste 2,000 sunt ale companiilor din aceste domenii”, a transmis Mădălina Bichir, reporterul Știrilor Kanal D.
Citește și: VIDEO- Proteste de amploare în Capitală! Angajații din comerț, nemulțumiți de salarii
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Acest restaurant a folosit publicarea salariului încă de acum câțiva ani, ca o strategie care să atragă tot mai mulți angajați. Tactica a dat roade.
Comisia Europeană a aprobat anul trecut directiva care va obliga companiile să comunice informații cu privire la salarii.
Aceasta încă se află în termenul de grație pentru implementare. Însă, nu toți angajatorii văd cu ochi buni afișarea salariului.
„Încă nu ne-am schimbat strategia și salariul nu este la vedere. E practic ca și cum ți-ai afișa prețurile de vânzare din magazin pe internet”, a explicato persoană.
Țările din Uniunea Europeană au la dispoziție până la trei ani de la aprobarea directivei europene care prevede afișarea salariului pentru a adopta noile reglementări.