Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Salariul „la vedere”, noua strategie adoptată de angajatori. Ce spun angajații despre acest lucru?

Pe internet, platformele de recrutare au început să fie tot mai populate de anunțuri din partea angajatorilor în care menționează salariul. Cu toate acestea, nu toți angajații văd cu ochi buni acest lucru.

Redactia Stirile Kanal D,

Anunțuri de angajare cu salarii la vedere [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Peste o treime dintre anunțurile de angajare au salariul la „vedere”, pe una dintre platformele online de recrutări. Este o nouă strategie folosită de unii angajatori pentru a atrage cât mai mulți angajați. Însă, nu toți angajatorii văd cu ochi buni aceasta metodă. Oricum, Comisia Europeana a aprobat anul trecut directiva care va obliga companiile să comunice informații cu privire la salarii, dar aceasta încă se află în termenul de grație pentru implementare”, a transmis Christian Sabbagh.

Salariul „la vedere”, popular pe platformele de recrutare

„Cât este salariul?”- este întrebarea care stă pe buzele celor mai mulți angajați. Răspunsul este ușor de găsit, pentru că salariul este la vedere în tot mai multe dintre anunțurile de angajare. Pe site-ul unei singure companii de recrutare din 25.000 de joburi disponibile, aproape 9.000 au dezvăluit salariul.
„Angajatorii din HoReCa și turism sunt cei mai deschiși în a pune salariul la vedere în anunțurile de angajare.

Din cele 9000 de job-uri cu salariul publicat pe o platformă de recrutări, peste 2,000 sunt ale companiilor din aceste domenii”, a transmis Mădălina Bichir, reporterul Știrilor Kanal D.

Citește și: VIDEO- Proteste de amploare în Capitală! Angajații din comerț, nemulțumiți de salarii

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Acest restaurant a folosit publicarea salariului încă de acum câțiva ani, ca o strategie care să atragă tot mai mulți angajați. Tactica a dat roade.
Comisia Europeană a aprobat anul trecut directiva care va obliga companiile să comunice informații cu privire la salarii.

Aceasta încă se află în termenul de grație pentru implementare. Însă, nu toți angajatorii văd cu ochi buni afișarea salariului.
„Încă nu ne-am schimbat strategia și salariul nu este la vedere. E practic ca și cum ți-ai afișa prețurile de vânzare din magazin pe internet”, a explicato persoană.
Țările din Uniunea Europeană au la dispoziție până la trei ani de la aprobarea directivei europene care prevede afișarea salariului pentru a adopta noile reglementări.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI