„Ministerul Educației vrea săli speciale în școli pentru elevii scandalagii. Astfel, elevii care provoacă probleme ar trebui să se reabiliteze în prezența dascălilor supraveghetori. Ideea naște deja controverse. Unii părinți ar prefera ca ai lor copii să fie trași de urech în loc să petreacă timp în detenție”, a  transmis Christian Sabbagh.

Într-o școală din vestul țării s-a tras cu pistolul airsoft în clasă, în mijlocul elevilor.

În alte unități de învățământ, bătăile și umilințele sunt filmate ca și cum ar fi scene de divertisment.

Citește și: Situație revoltătoare la Iași! Un copil de 12 ani, bătut cu cruzime de un angajat al școlii. Individul l-a lovit pe elev până când a leșinat

În media, în școlile din România se înregistrează 45 de cazuri de violență zi de zi, se arată într-un raport al Ministerului Educației. O problemă reală pentru care se tot caută soluții.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

„Cred că ar trebui să facă ceva.

Pentru că, în primul rând, profesorul trebuie să își impună punctul lui ve vedere și are tot dreptul să facă un pic de ordine”.

Statutul Elevului pe 2024 este la nivel de proiect și e în dezbatere publică. În acest document se vorbește de o sală în care să fie duși copiii care fac probleme în timpul orelor.

Anumiți părinți nu consideră că acest lucru ar fi benefic pentru copii

„Ar putea să îi pedepsească în alt fel, cum era cândva, odată. O tragere de urechiușă cred că ar fi mult mai utilă decât o detenție”, a spus un părinte.

În așa-zisa cameră de detenție, elevii vor fi supravegheați în permanență, iar părinții vor înștiințați prin scris.

Citește și: VIDEO Masa de la școală i-a băgat în spital. Zeci de elevi au primit sandviciuri mucegăite

„A le implementa un sistem de detenție atât de timpuriu... Nu mi se pare cea mai bună alegere pentru că ei sunt în formare. Trebuie să le acordăm atenție, trebuie să îi sprijinim, chiar adă fac greșeli. Ei trebuie să înțeleagă faptul că un lucru rău are repercusiuni, dar trebuie făcut cu blândețe și înțelegere”.

Ideea a împărțit deja părinții în două tabere.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

„E un fel de discriminare între copii. Eu nu aș fi de acrod cu treaba asta. Bullying în școli este de când hău, dar cu separarea asta, nu! Mi se pare prea dură”.

Totuși, există și adulți care consideră că această idee poate fi una bună

„În țările occidentale se practică. Este foarte bine de pus în practică. Este una dintre ideile bune care vin de la Uniunea Europeană”.

„Ideea este extraordinar de bună. Luându-i separat, discutând cu ei și ocupându-se mai mult, se pot reabilita, din punctul meu de vedere”.

Ministerul Educației a transmis, însă, că sala pentru elevii cu probleme nu se numește „detenție”. Nu are un nume special în proiect, dar se specifică faptul că cei care deranjează orele vor face acolo lectură suplimentară sau completarea fișelor de lucru.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si