În mijlocul unui morman de sare, copii de diferite vârste au pornit o adevărată vânatoare de comori. Și-au organizat tabara într-o salina artificiala, din Capitala, unul dintre putinele locuri din aceasta perioada in care se pot juca in interior, fara restrictii.

Preocupați de jocurile lor, micutii aproape ca uita unde se afla.

In halocamera transformata in loc de joaca, cei mici pot sta pana la 45 de minute, timp în care isi rezolva si problemele respiratorii.

Sarea are un nivel de concentratie mult mai ridicat decat intr-o salina de adancime.

Relaxare, terapie și joacă în salina artificială

Un aparat special macina sarea si o transforma in microparticule inhalabile.

„Ea se depune pe mucoasele respiratorii, clor dezinfecteaza suprafata mucoasei, iar sodiul din compozitia sari are rolul de a extrage apa din mucoase si in felul acesta scade edemul, scade inflamatia si fluidifica secretiile, daca ele sunt si daca sunt blocate in caile respiratorii”, spune medicul Anda Zaharia.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Sarea care tapeteza peretii si podeaua este sare de mare, alba, adusa din Turcia, in timp ce sarea transformata in aerosoli este de la Targu Ocna.

„Se considera ca o astfel de halocamera este un mediu steril si sunt studii facute pe astfel de halocamere care au demonstrat ca la 60 de minute de la inocularea unor virusi si bacterii intr-un astfel de microclimat, mediul se sterilizeaza”, explică medicul.

Salina artificială, un loc special și pentru adulți

Insa nu doar cei mici se pot bucura de beneficiile terapiei cu sare. Proprietara salinei s- a gandit sa creeze o camera cu un mediu special si pentru adulti

In camera de relaxare se pot organiza de la sedinte de yoga, pana la diverse ateliere sau momente artistice. Alexa este o impatimta a sportului dar pentru ca pandemia i-a restrictionat accesul la sala, a ales varianta… in salina.

Abonamentele sunt de 5 sau de 10 sedinte, iar inainte de a intra in salina, sunt date recomandari personalizate, chiar de la medicul locatiei. Specialistii recomanda sa nu se petreaca, totusi, mai mult de 90 de minute pe zi, intr-un asemenea spatiu.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si