VIDEO - Salina, un loc care îmbină terapie, relaxare și joacă sub un acoperiș
Relaxare, joacă și terapie în salină! Toate sub același acoperiș, într-un loc care îmbină utilul cu plăcutul iar rezultatul este cât se poate de diferit.
În mijlocul unui morman de sare, copii de diferite vârste au pornit o adevărată vânatoare de comori. Și-au organizat tabara într-o salina artificiala, din Capitala, unul dintre putinele locuri din aceasta perioada in care se pot juca in interior, fara restrictii.
Preocupați de jocurile lor, micutii aproape ca uita unde se afla.
In halocamera transformata in loc de joaca, cei mici pot sta pana la 45 de minute, timp în care isi rezolva si problemele respiratorii.
Un aparat special macina sarea si o transforma in microparticule inhalabile.
„Ea se depune pe mucoasele respiratorii, clor dezinfecteaza suprafata mucoasei, iar sodiul din compozitia sari are rolul de a extrage apa din mucoase si in felul acesta scade edemul, scade inflamatia si fluidifica secretiile, daca ele sunt si daca sunt blocate in caile respiratorii”, spune medicul Anda Zaharia.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sarea care tapeteza peretii si podeaua este sare de mare, alba, adusa din Turcia, in timp ce sarea transformata in aerosoli este de la Targu Ocna.
„Se considera ca o astfel de halocamera este un mediu steril si sunt studii facute pe astfel de halocamere care au demonstrat ca la 60 de minute de la inocularea unor virusi si bacterii intr-un astfel de microclimat, mediul se sterilizeaza”, explică medicul.
Insa nu doar cei mici se pot bucura de beneficiile terapiei cu sare. Proprietara salinei s- a gandit sa creeze o camera cu un mediu special si pentru adulti
In camera de relaxare se pot organiza de la sedinte de yoga, pana la diverse ateliere sau momente artistice. Alexa este o impatimta a sportului dar pentru ca pandemia i-a restrictionat accesul la sala, a ales varianta… in salina.
Abonamentele sunt de 5 sau de 10 sedinte, iar inainte de a intra in salina, sunt date recomandari personalizate, chiar de la medicul locatiei. Specialistii recomanda sa nu se petreaca, totusi, mai mult de 90 de minute pe zi, intr-un asemenea spatiu.