Close sidebar
Close sidebar

VIDEO| Salvați din calea apelor. Imagini dramatice

Sunt zile din ce în ce mai apăsătoare din cauza furtunilor violente, ce fac necazuri oamenilor din întreaga țară. A plouat torențial cu până la 80 de litri pe metrul pătrat, iar familii întregi din Timiș - surprinse de viitură, au fost la un pas să fie luate de ape. Probleme grave au fost și în județul Bihor, unde pompierii au intervenit să-i salveze pe bătrâni din case. Potop și inundații vor fi și în zilele următoare, avertizează meteorologii.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Dupa un nou episod violent de ploaie torentiala, satul Cusuiuș, din județul Bihor a fost scufundat in ape. Oamenii au crezut ca vine apocalipsa cand au vazut- pe strada principala- cum viitura se revarsa. Un biet batran, speriat de puterea apei, a fost scos din casa de un pompier.

Acum, in localitate a ramas doar dezastrul. Alei inca acoperite de ape, gradini distruse si oameni descumpaniti, care trebuie sa o ia de la capat.

Si in Timis furtuna de joi a prapadit tot in cale, izolandu-i pe mai multi batrani in propriile locuinte. Pompierii au strabatut drumurile inecate in apa si i-au scos pe oameni dintre suvoaie. Barcile s-au umplut atat cu varstnici, cat si cu copii, care s-au trezit in propriile locuinte cu apa pana la bra. Pana si un porc dintr-o gospodarie a fost salvat cu o salupa speciala.

Citeste si: Inundațiile au făcut prăpăd în România. Imaginile dezastrului

Dupa ce ploaia s-a oprit, apa in comuna Fârdea avea mai bine de un metru, iar oriunde priveai, pamant nu se mai vedea.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Pagube au fost si in Maramures, unde o masina s-a prabusit in sant, dupa ce viitura a lovit cu forta unui uragan. Miercuri seară, in comuna Șișești, in plin cod portocaliu de vreme rea, oamenii priveau socati cum valuri de apa ies din matca

Si in Caransebes a fost prapad. Curtea generoasa a unui batran, pana ieri plina de flori si verdeata, s-a scufundat in apa.

Citeste si: VIDEO| Furtuni violente: Cod roșu de inundații

Canalele pluviale au refulat in Valcea, la Daesti. Apa sarea pe marginea drumului de parca ar fi fost fantana arteziana.

Jumatate de tara se afla in continuare sub cod portocaliu de vreme severa, cu ploi torentiale, de pana la 80 de litri pe metrul patrat.

Avertizarea este in vigoare pana aproape de miezul noptii.

Estul si sud-estul tarii raman sub cod galben de furtuni pana duminica seara. In urmatoarele 3 zile vor fi in continuare ploi torentiale, grindina si cel mai probabil viituri puternice.

Citeste si: Ploile și inundațiile au făcut PRĂPĂD în toată România. Imagini apocaliptice. A fost emis COD ROȘU

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI