O tânără de 16 ani a căzut de pe colac și risca să fie luată de curenți. Turiștii de pe plaja au auzit strigătele de ajutor ale fetei și s-au mobilizat, formând un lant uman pentru salvarea ei. Imaginile sunt surprinse luni, în Mamaia.

Aproximativ douazeci și cinci persoane au participat la operațiunea de salvare. Primii trei din acest lanț uman au devenit, din salvatori, victime. Printre ei se afla și tatăl fetei în pericol.

Din păcate, cei trei bărbați au fost luați de curenți înainte să ajungă la minora de 16 ani. Aceasta a fost ajutată până la urmă de un tânăr pe skyjet care a venit de la aproximativ un kilometru distanță.

"Salvamarii erau deja acolo, ii ajutau pe cei care erau inconștienți și am luat-o pe fata aia și am adus-o la mal. Panicată vă dați seamă, speriată. Striga după ajutor"

Fata de 16 ani a supraviețuit. Cei trei bărbați care s-au vrut salvatori au sfârșit în mare. Doi dintre ei, Adrian și Marian, aveau 34 și 46 de ani. A treia victimă este chiar tatăl fetei. Bărbatul din Dâmbovița avea 43 de ani, spun surse din rândul polițiștilor. Cu toții erau în vacanță alături de familii.

"Foarte rapidă intervenția și nu-mi dau seama de ce nu au răspuns la manevrele de resuscitare pentru că nu au stat foarte mult în apa.

I-au luat curenții foarte rapid, n-au mai putut să se întoarcă, probabil au obosit."

Citește și: El este tânărul care a salvat-o pe fata de 16 ani din marea agitată. Alte trei persoane au decedat

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În urma tragediei, salvamarii spun că turiștii nu ar trebui să intervină în situații limită, atunci când marea este agitată.

"Este foarte riscant, de multe ori ne întrebăm și noi și avem și o lege a salvamarului că dacă simțim noi că suntem în pericol nu intervenim. Persoana aflată în dificultate în apa, intră în panica și-ar putea să se înece și salvatorul. Decât dacă este foarte experimentat și a mai făcut treaba asta"

Astăzi, în Mamaia, în zona tragediei, a fost arborat steagul galben. Acesta permite accesul în mare înotătorilor experimentați. Chiar și așa, pericolele nu lipsesc.

"De exemplu, cele doua persoane care sunt la limită acum, au până la umeri apa, e 1,7 m apa. Dacă ei înaintează și au luat 2-3 guri de apa și țipă după ajutor, sunt șanse foarte mari ca ei să supraviețuiască. Dacă durează 2-3 minute fără oxigen, dacă au luat apă, sunt șanse să nu-și revină niciodată!"

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Șase persoane au murit pe litoralul românesc doar de la începutul acestei săptămâni. Patru persoane în Mamaia, una în Costinești și o altă victimă în stațiunea Venus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si