Scenariul pe care l-am auzit doar la italieni, unde cadrele medicale depistate pozitiv sunt nevoite să trateze pacienți, nu este însă confirmat de autorități. Pe de altă parte, un lucru e cert: coronavirusul a fost confirmat la salvatori din 7 spitale.

”Nu mai putem, vă rog să ne credeți. Noi vrem să venim să ajutăm, suntem toți aici și am spus lucrul acesta.

După testare, dacă rezultatul e negativ, noi venim, rămânem aici dacă e nevoie. Toți avem bagaj la spital, dar vreau să știu că familia mea e bine”, spune un cadru medical din Suceava.

Citeste si: Lombardia înregistrează alte 296 de decese miercuri

Cu vocea sugrumată aproape de disperare, femeia, cadru medical, imploră să fie testată. 48 de ore au trecut de când în spitalul unde lucrează au explodat cazurile de infecție: medici si asistente- peste 70 din Unitatea de Primiri Urgențe- au fost depistate pozitiv însă cer să fie testați toți.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

În total, la Spitalul Județean din Suceava sunt aproximativ 1 300 de angajați și, dintre aceștia, mulți au venitastăzi la lucru.

Citeste si: Dosar penal pentru instigare publică pentru un tânăr din Buzău care a ieşit noaptea cu maşina pe stradă, a făcut live pe Facebook şi le-a cerut prietenilor să iasă pe străzi

Chiar dacă în secții nu există niciun bolnav de Covid-19, cadrele medicale care stau în preajma pacienților sunt îngrozite de teamă și au suspiciunea că, fiind atât de mulți, autoritățile nu vor, de fapt, să îi mai testeze.

40 de cadre medicale, care au protestat în fața spitalului Sfântul Ioan cel Nou, susțin că au primit din interior vestea: ”Plângea, plângea și ea și mi-a spus că nu mai sunt teste. Adevărul este altul. Sunt teste, dar nu mai vor să ne testeze, ca să venim să lucrăm pentru că dacă ne testăm, suntem obligați să stăm 14 zile în autoizolare și atunci spitalul nu mai are oameni”.

Ca să fie depistate pozitiv sau negativ, cadrele medicale au de indurat pentru că sunt prelucrate cel mult 100 de probe, într-o zi. În același ritm, vor trece două săptămâni până ce toți medicii și toate asistentele și infirmierele vor fi testate. Întrebarea este însă ce se întâmplă cu celelalte cadre medicale din spital și cu pacienții?

Citeste si: Pandemia covid-19 „ameninţă întreaga omenire”

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

”Au circulat azi-noapte mesaje de ajutor, de strigăte de ajutor, de la colegi care sunt la Boli Infecțioase că au nevoie de ajutor, să mergem să îi ajutăm! Noi nu putem să mergem de capul nostru, că nu mi-e greu să mă duc și să-mi iau

un combinezon, o mască și să stau 4 ore doar să mă ocup de pacienți, dar nu ne trimite, nu știm nimic oficial”, spune un cadru medical din Suceava.

În lipsa unui scut care să-i protejeze salvatorii se îmbolnăvesc pe capete și fără ei, bolnavii infectați cu noul coronavirus rămân ai nimănui. Pericolul să ne trezim cu spitale goale iese la iveală în tot mai multe orașe:

Unica protecție în calea contactării sau a răspândirii bolii întârzie în multe spitale. Chiar dacă autoritățile statului au anunțat că au trimis combinezoase și măști care acoperă deficitul, medicii și asistentele spun că la ei nu au ajuns. O gravidă în 33 de săptămâni, depistată pozitiv la testul coronavirus și adusă la Maternitatea Elena Doamna din Iași, a așteptat aproape o oră să fie preluată de cineva.

Citeste si: Un medic plânge în hohote, în fața camerei: "Ni s-a spus să-i lăsăm să moară pe cei bătrâni"

Până în acest moment, 7 spitale din țară sunt în plină anchetă epidemiologică după ce salvatorii și membrii ai personalului auxiliar s-au îmbolnăvit. În același timp, mulți alții sunt în autoizolare. Dacă nu îi protejăm pe cei aflați acum în prima linie, riscăm să rămânem fără ei, când greul abia începe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si