Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Șampoanele uscate pentru păr - riscuri uriașe

Un produs de înfrumusețare folosit zilnic de femei, ar putea fi o bombă cu ceas, avertizează specialiștii. Șamponul uscat, tot mai utilizat de doamne, conține ingrediente periculoase. Experții atrag atenția că un contact îndelungat cu o astfel de substanță poate cauza boli grave. În unele țări, deja aceste produse au fost scoase de la raft.

Maria Stiuca,

Șampoanele uscate pentru păr - riscuri uriașe

[Sursa foto: Captură YouTube]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Dorința de a avea un păr curat și strălucitor le determină pe multe dintre doamne și domnișoare să apeleze la ajutorul șampoanelor uscate. Puține știu însă, că, un astfel de produs poate cauza o multitudine de afecțiuni. De la căderea părului și până la boli grave cum ar fi cancerul sau leucemia.

Șamponul uscat de păr poate provoca boli grave

Tatiana Gavrilă, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații.

Citește și: Alertă în magazine: şampoane, deodorante şi săpunuri cu risc chimic

Scopul folosirii acestor tipuri de șampoane este asemănător în rândul majorității femeilor: „Îți poate amâna spălarea pe cap cu o zi!”.

Citește și: Bomboanele de ciocolată oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților, bombe de E-uri/ Anunțul specialiștilor

Citeste si: Ce relație era, de fapt, între tânărul care o însoțea și Diana Maria! Mama fetei ucise de urs în Munții Bucegi a dezvăluit adevărul- kanald.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Însă, unele persoane mărturisesc că nu vor să folosească șampoanele uscate: „Am vrut să-l folosesc, dar nu l-am folosit pentru că am auzit că are în compoziție niște ingrediente dăunătoare și am zis pas... mai bine mă spăl și asta e”.
De altfel, nici hairstyliștii nu recomandă astfel de produse, decât în cazuri de urgență majoră.

Citește și: Anunț ANPC, pentru părinţi, de Moş Nicolae: „Să achiziționeze jucării numai din magazinele specializate”

Ce spun hairstyliștii despre șampoanele uscate

„În primul rând, poate să irite scalpul, dacă este folosit zilnic, poate bloca porii și firul de păr propriu-zis, rădăcina, și atunci poate cădea, poate să apară dermatite, mătreață, depinde foarte mult de tipul de scalp pe care îl avem”, explică un hairstylist.

Citește și: Intră în controlul propriilor emoții cu suplimente naturale

Mai mult decât atât, specialiștii au descoperit că banalele șampoane uscate conțin benzen, o substanță extrem de nocivă, care transformă produsele cosmetice în adevărate bombe cu ceas.

Un medic a explicat pentru Știrile Kanal D că: „Pe termen lung, pe lângă faptul că promovează îmbătrânirea prematură, geneza cancerelor, și o serie întreagă de boli cronice, inclusiv boli cardio-vasculare și degenerescentă neurologică, adică a creierului, o să vedeți că pe termen scurt produc inclusiv boli de sânge”.

Citeste si: Cristina Șișcanu, la cumpărături în Italia! Cât a dat vedeta pe o rochie dintr-un magazin de lux: „A avut reducere de 150 de euro.”- kfetele.ro

Citeste si: Reguli parcare "Beach, Please! 2024". Ce trebuie să știe șoferii care folosesc parcarea festivalului- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Controale ANPC de amploare în Capitală. Inspectorii au închis 11 magazine dintr-un mall foarte vizitat

În Statele Unite ale Americii, autoritățile au interzis deja mai multe astfel de produse, însă, la noi în țară, nu s-a luat încă nicio măsură. Substanța chimică de bază, benzenul, se găsește și în produse de uz casnic cum ar fi detergenții, vopselele, ceara pentru mobilier, sau lipiciul, iar expunerea se poate face prin piele, pe cale orală, sau prin inhalare.

Citește și: Fructul care a fost retras de urgență din magazine. Este extrem de iubit de români, dar reprezintă un pericol

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI