Autorităţile din Coreea de Sud şi Ungaria au anunţat moartea a şapte pasageri de la bordul vaporului, care efectua o ieşire pe Dunăre, un fluviu ce traversează capitala ungară, un oraş vizitat de turişti din întreaga lume, scrie News.ro 

Potrivit ministerului sud-coreean de Externe, 33 de cetăţeni sud-coreeni se aflau la bord, 19 au fost daţi dispăruţi, iar şapte persoane au fost salvate.

”Şapte persoane au fost spitalizate într-o stare stabilă”, a precizat un purtător de cuvânt al serviciilor de salvare, Pal Gyorfi, într-o conferinţă de presă organizată la locul intervenţiei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

În ambarcaţiune se aflau, de asemenea, membri ai echipajului ungar.

Mihaly Toth, un purtător de cuvânt al proprietarului vaporului, a declarat pentru agenţia ungară de presă MTI că ambarcaţiunea nu avea probleme tehnice.

”Era o vizită turistică de rutină”, a subliniat el.

”Nu ştim nimic despre ceea ce s-a întâmplat. Autorităţile anchetează. Tot ceea ce ştim este că s-a scufundat repede”, a adăugat Mihaly.

POSIBILĂ COLIZIUNE

Potrivit presei ungare, vaporul, de 26 de metri lungime, s-a scufundat după ce a intrat în coliziune cu altă ambarcaţiune, în apropierea Parlamentului din Budapesta.

Seulul a evocat de asemenea o coliziune cu un vapor de croazieră. Cauzele accidentului nu au fost comentate de vreo sursă oficială ungară.

Un martor ocular a declarat pentru site-ul de ştiri Index.hu

că vaporul, cu o capacitate totatlă de 60 de pasageri, a fost lovit în partea din spate de un vapor de croazieră de talie mare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si