Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Şapte morţi şi 19 persoane date dispărute la Budapesta, în urma scufundării unui vapor cu turişti

Şapte persoane au murit, iar alte 19 au fost date dispărute în urma unui naufragiu al unui vapor cu turişti sud-coreeni la bord, pe Dunăre, la Budapesta, iar presa ungară şi Seulul evocă ipoteza unei coliziuni, relatează AFP.

E. V.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Autorităţile din Coreea de Sud şi Ungaria au anunţat moartea a şapte pasageri de la bordul vaporului, care efectua o ieşire pe Dunăre, un fluviu ce traversează capitala ungară, un oraş vizitat de turişti din întreaga lume, scrie News.ro 

Potrivit ministerului sud-coreean de Externe, 33 de cetăţeni sud-coreeni se aflau la bord, 19 au fost daţi dispăruţi, iar şapte persoane au fost salvate.

”Şapte persoane au fost spitalizate într-o stare stabilă”, a precizat un purtător de cuvânt al serviciilor de salvare, Pal Gyorfi, într-o conferinţă de presă organizată la locul intervenţiei.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

În ambarcaţiune se aflau, de asemenea, membri ai echipajului ungar.

Mihaly Toth, un purtător de cuvânt al proprietarului vaporului, a declarat pentru agenţia ungară de presă MTI că ambarcaţiunea nu avea probleme tehnice.

”Era o vizită turistică de rutină”, a subliniat el.

”Nu ştim nimic despre ceea ce s-a întâmplat. Autorităţile anchetează. Tot ceea ce ştim este că s-a scufundat repede”, a adăugat Mihaly.

POSIBILĂ COLIZIUNE

Potrivit presei ungare, vaporul, de 26 de metri lungime, s-a scufundat după ce a intrat în coliziune cu altă ambarcaţiune, în apropierea Parlamentului din Budapesta.

Seulul a evocat de asemenea o coliziune cu un vapor de croazieră. Cauzele accidentului nu au fost comentate de vreo sursă oficială ungară.

Un martor ocular a declarat pentru site-ul de ştiri Index.hu

că vaporul, cu o capacitate totatlă de 60 de pasageri, a fost lovit în partea din spate de un vapor de croazieră de talie mare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI