Cine a spus că viitorul se scrie într-o zi de luni, probabil a luat satele României la pas și a nimerit în birturile deschise cu noaptea-n cap. Aici, unde și cocoșului îi e lene să cânte, l-am întâlnit pe Constantin. Săteanul începe săptămâna în cinstea celei care tocmai s-a încheiat:" Berea asta pe toată ziua. Ce, e mult??" 

Doi litri de bere și un pachet de țigări

Omul are o pensie de 1 100 lei din care recunoaşte că aproape jumătate din bani se duc pe micile plăceri vinovate: 2 litri de bere și un pachet de țigări, nelipsit din buzunar, îi țin uneori și de foame, și de sete. La un calcul scurt, pensionarul își dă seama că cheltuiala nu-i face deloc cinste aşa că vrea să ne convingă că o parte din pensie e investită şi în educaţie:

”De citit, citesc foarte mult. Ce îmi pică în mână. Acuma citim Nostradamus". În satul vecin, aceeaşi situaţie. Muncesc sau nu, răsplata li se cuvine.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Italia a interzis intrarea în ţară a cetățenilor din 13 ţări. Ce se întâmplă cu românii

Care este venitul mediu la sate

Dacă în mediul urban, venitul mediu al unei persoane ajunge la 2.300 lei, la sate, localnicii se descurcă mai greu, cu 1500 lei câştigaţi lunar. Cele mai recente date ale Institututlui Național de Statistică arată că mai mult de jumătate din aceşti bani se duc pe alimente de bază şi pe plata facturilor curente.

Ce rămâne intră în buzunarul furnizorilor de vicii care ne mănâncă o bună parte din salariu. 

Citeste si: Uluitor. Cât costă o bere la pahar de plastic pe plaja din Mamaia

Tutunul și alcoolul, cele mai vândute produse

Că românii scot bani şi din piatră ca să-şi hrănească viciile o recunosc şi comercianții. În tot mai multe magazine alimentare, profitul lunar vine, în mare parte, din vânzarea tutunului și a alcoolului.  

Cele mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică arată că o familie scoate din buzunar în jur de 200 lei pe lună doar pentru tutun în vreme ce lucrurile mai importante sunt ignorate. Mai mult, clienţii fideli ai barurilor au început să consume băuturi alcoolice mai mult acasă. Statisticile anuale arată că pentru spirtoase sunt aruncaţi în jur de 700 milioane de euro la nivel naţional. 

Citeste si: Întâmplarea șocantă a unui bărbat care s-a abținut să nu meargă la toaletă 18 ore


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si