O luna au postit si au inaltat rugi catre cer, pentru ca astazi sa primeasca cu inima curata sarbatoarea de Ramazan Bayram. La ora 06.00 dimineata, geamiile au fost pline de credinciosi musulmani. Dupa slujba, oamenii au mers la casele lor pentru a se imbratisa cu cei dragi si pentru a-i ierta pe cei care i-au suparat. In cinstea aceastei zile speciale, gospodinele comunitatii turce si tataresti au pregatit delicioase preparate dulci, facute dupa retete stramosesti.

In rugaciune a inceput si in rugaciune s-a incheiat postul de Ramazan. Astazi, musulmanii au umplut geamiile pentru a participa la slujba care anunta inceputul sarbatorii. Aceasta vine ca o incununare a postului de o luna, tinut cu sfintenie de credinciosii musulmani.

IUSUF MURAT, muftiu al cultului musulman: Aceste zile reprezinta un prilje de apropiere, de impacare a sufletelor a celor suparati, un prilej de impartasire a bucuriei comune. Le urez musulmanilor un Bayram fericit.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Dupa ce au ascultat predica din geamii, barbatii musulmani au plecat cu bucurie in inimi catre familiile lor.

Odata ajunsi acasa, musulmanii s-au infruptat din preparate dulci gatite de gospodine. In familia doamnei Filiz Ismail, rudele dar si si prietenele sale crestin-ortodoxe au fost invitate la masa.

In cinstea Bayramului, si la Ambasada de la Bucuresti a fost organizat un pranz delicios, la care au fost invitati si oameni de afaceri din Turcia. Cu totii au sarbatorit ca intr-o mare familie.

E.S. FUSUN ARAMAZ, AMBASADORUL REPUBLICII TURCIA LA BUCURESTI: Suntem foarte fericiti ca aici, in Romania, comunitatea noastra poate sarbatori fericita Bayramul. 10:36

Toti cei invitati- fie ei musulmani sau crestin-ortodocsi- au gustat din deliciile culinare pregatite special de maestrii bucatari

E.S. FUSUN ARAMAZ, AMBASADORUL REPUBLICII TURCIA LA BUCURESTI: Sarbatorim acest Bayram cu deserturi turcesti, care sper ca v-au placut. Mancam dulce ca sa ne fie vorba dulce.

Cele trei zile de Ramazan bayram reprezinta o binecuvantare pentru musulmani. Credinciosii profita de acest prilej si petrec timp de calitate cu familia si cu prietenii apropiati.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si