„Paștele vine cu un efort financiar uriaș pentru pensionari. Mesele îmbelșugate de altădată se rezumă acum doar la strictul necesar. Mâncarea se face cu porția, iar bugetul e calculat la virgulă. Momentan, oamenii doar se uită prin piețe și se gândesc ce ar putea prepara la costuri cât mai mici. Luna aceasta vor fi încărcate și cardurile de alimente cu câte 250 de lei, bani pe care mulți îi păstrează cu sfințenie pentru sărbători”, a transmis Christian Sabbagh.

Paște cu porția pentru pensionari

„E ca o rază de soare... ce să zic, e bine! O să-i păstrez pentru masa de Paște, atunci o să cumpăr și eu câte un pic din fiecare”, a spus un pensionar.
În loc de o bătrânețe liniștită, pensionarii au devenit proprii lor contabili. Fiecare leu din pensie are o întrebuințare clară, iar la final... banii mai rămân doar pentru a supraviețui.
Pentru a-i sprijini pe cei cu venituri reduse, statul le acordă o dată la două luni câte un ajutor.

Citește și: VIDEO- Din lipsă de bani, oamenii renunță la micile plăceri. Coșul de cumpărături devine tot mai mic

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Cei 250 de lei vor fi virați pe cardurile pentru alimente în perioada 15-25 aprilie. De acești bani beneficiază persoanele vulnerabile care au venituri lunare nete mai mici de 2.000 de lei”, a transmis Diana Buzea, reporterul Știrilor Kanal D.
În afară de pensionari, vor mai primi acest ajutor copiii și adulții cu grad de handicap sau familiile cu venituri reduse.
Dar nici nu au primit încă banii că pensionarii deja știu pentru ce îi vor folosi.

Cei mai mulți îi păstrează pentru cumpărăturile de Paște, care vor fi mult mai restrânse față de anii trecuți.
Unii dintre ei nici nu se mai gândesc la carnea de miel anul acesta.
Aproximativ două milioane și jumătate de persoane beneficiază de carduri pentru alimente, conform listelor de beneficiari centralizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si