„E agitație și în pensiunile din Bucovina. Turiștii sunt așteptați cu bucate alese, dar și spectacole de datini și obiceiuri specifice zonei. În plus, cei care au ales să meargă la Voroneț pot admira peisajul superb la o plimbare cu trăsura”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Ultimele pregătiri înainte de Revelion la Voroneț

Gazdele pensiunilor din Bucovina au intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru Anul Nou.

Camerele trebuie să fie impecabile pentru turiști, iar fiecare detaliu este pus la punct, astfel încât să nu le lipsească nimic celor care vor trece pragul pensiunii.
Majoritatea turiștilor au achiziționat sejururi de 3 nopți, cu pensiune completă, însă punctul forte cu care administratorii pensiunilor speră să își cucerească oaspeții sunt bucatele tradiționale, dar și mâncărurile fine dinning.
„Așteptăm turiștii cu produse tradiționale. Pentru noaptea dintre ani avem o masa festivă, care o să conțină și produse fine dinning. Avem aici o parte dintre produsele pentru antreul rece. Rață, curcan, pește, vânat”, a spus Mărioara Cojbotă, bucătar.
În plus, au fost pregătite și multe surprize care să îi distreze pe turiști, dar și să le reamintească de obiceiurile de altă dată.
„În prima seară vor avea cina de bun venit, cu un moment artistic cu datini și obiceiuri. În seara de Revelion va fi cina festivă, muzică live și foc de artificii.
În a treia seară va fi o cină tradițională, de tip bufet și un program artistic de dansuri populare”, a explicat Angelia Onoferi, managerul pensiunii.

Citește și: VIDEO- Haos în magazine înainte de Revelion. Oamenii au dat năvală în centrele comerciale

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Iar pentru cei care vor să se bucure de frumusețile naturii, localnicii au îmbrăcat straiele populare și au pregătit trăsuri trase de cai.
„- Care este traseul?

- Mănăstirea Voroneț, îi ducem la Schit la Daniel Sihastru și apoi înapoi”, a spus unul dintre responsabili.

Rezervările pentru pensiunile din Bucovina au fost făcute chiar și cu câteva luni înainte. Pentru un sejur de 3 zile, turiștii au scos din buzunar câteva mii de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si