Dacă pentru unii minivacanța de 1 mai și Paște înseamnă distracție, pentru salvatori înseamnă muncă. Scafandrii ISU Dobrogea, dar și cei din alte 6 județe sunt detașați la mare, unde se pregătesc pentru eventuale misiuni de salvare, a transmis Silvia Ioniță. 

Scafandrii fac pregătiri pentru 1 Mai

Scafandrii se pregătesc intens pentru următoarele zile aglomerate, dar și pentru intervențiile din sezonul estival. Coboară zilnic în adâncuri și fac exerciții de salvare după cazuri reale.

,,Scenariul a fost un poligon lateral, persoana posibilă înecată și am folosit poligon lateral.   Apă rece, vizibilitate redusă, aici la mare, curenți'', a spus Marius, ISU Dobrogea.

,,Tot timpul contează foarte mult condițiile care sunt de lucru: curentul, adâncimea, vizibilitatea, chiar și temperatura'', a spus Valentin Cioacă, ISU Giurgiu.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Cei mai mari inamici ai turiștilor sunt curenții.

Citește și: VIDEO- Totul pentru distracție, chiar și nervi în trafic. Circulația este îngreunată de lucrările pe un bulevard important către Mamaia

,,Curenții au cel mai mare rol în a îngreuna sau a ușura intervenția. Dacă se-neacă într-o zonă unde sunt curenți, devine deja foarte dificil pentru că poate să-l ducă absolut oriunde acei curenți'',

a spus Cătălin Filip, ISU Giurgiu. 

Odată cu lărgirea plajelor, și pericolele au crescut. Adâncimea s-a schimbat, iar curenții sunt tot mai prezenți. Cele mai periculoase zone sunt în Mamaia și Eforie.

,,Avem curentul de suprafață pe care-l vede toată lumea și ceea ce este foarte important. Gropi create în decursul anilor, unde avem o adâncime mai mare", a spus Marian Ciulei, șeful scafandrilor ISU.

De 1 mai, și salvamarii vor fi la datorie. Aceștia vor monitoriza plaja din Mamaia, în special în zonele aglomerate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: