Ochelarii trebuie aleși după forma feței. Am auzit deseori acest lucru, dar nu e simplu să-l punem în practică. Cu ajutorul tehnologiei putem acum să ne scanăm chipul și astfel să aflăm care sunt ramele corecte. Ne demonstrează acest lucru colega mea Iulia Dumitrașcu, dintr-un cabinet de ultimă generație, a transmis Simona Pătruleasa.

Scanarea chipului pentru ramele ideale

Tehnologia  ne întinde o mână de ajutor în foarte multe domenii noi. Astăzi însă o să vorbim de oftalmologie, dar mai exact despre ochelarii de vedere. Mai multe detalii ne va da însă Claudiu Nicola, care este tehnician optician.

Bună dimineața! Cu ce venim nou în acest domeniu?

Bună dimineața! Există acum cu ajutorul acestei noi tehnologii încă o nouă metodă pe lângă cea convențională cu care putem să facem ochelarii de vedere cea convențională.

Alegeam o ramă, o poziționam pe fața pacientului, măsura în parametrii și lentilele se creau în jurul acelor parametri pentru ca vederea să fie cât mai bună, iar cu această nouă tehnologie lucrurile se fac diferit poziționăm lentilele în poziție ideală în fața pacientului și rama se creează prin printare 3D, astfel încât acele lentile să stea în poziția ideală și rama să se potrivească perfect.

Avem aici aparatul despre care vorbim, care scanează fața într-un model 3D, pe care o putem transmite ulterior în calculator.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Alegem rama  ca și formă care îi place pacientului.

Putem să alegem culorile ramei, putem să o redimensionăm ca să vedem dacă se potrivește bine pe ureche.

După cum vedem, rama a fost așezată în poziție ideală. Unghiul din clinația ramei fiind cel care trebuie distanța de la vlalintilă cât și curbură a ramei și astfel în tinere noastre ne vor oferi cea mai bună vedere posibilă.

Care sunt cele mai importante avantaje ale acestei tehnologii?

Citește și: VIDEO- Care sunt diferențele dintre CT și RMN? Explicațiile specialiștilor

Avantajele sunt că, de exemplu, dacă este o persoană care poate are o asimetrie o ureche mai sus una mai jos, în metoda convențională noi trebuia să avem grijă la reglarea ramei pentru că alt altfel atunci când veneau lentilele era posibil ca vederea să nu fie cea mai bună datorită acestei asimetrii, iar în cazul acesta rama se așează perfect pe partea pe fața pacientului oferind cea mai bună vedere de care era are nevoie noi avem posibilitatea să ne alegem ramele de aici avem tot felul de variante.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

Nu spune-ne însă că nu sunt cele pe care noi le știm și că sunt printate, efectiv sunt foarte personalizate, nu?

Așa este, aceste rame sunt doar pentru a arăta modelul pacientului, dar rama pe care el o va primi va fi printată 3D în funcție de toți acești parametri astfel încât așa cum am mai spus să se așeze foarte bine pe nas, să fie o distanță de la frontul ramei până la ureche, exact așa cum trebuie și rama va fi cumva customizată, la fel cum facem un costum pentru noi când mergem la croitor.

Spune-ne te rog frumos, cât de repede vin ochelarii și cât durează toată operațiunea?

Comanda durează aproximativ trei săptămâni, pentru că trebuiesc făcute toate personalizările acesteia și în trei săptămâni pacientul poate să poarte ochelari și cât durează efectiv  tot ce înseamnă scanarea feței, scanarea feței durează douăzeci de minute în optică, cu opticianul se fac toți parametrii, se stabilesc personalizările și asta este tot.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si