„Niciodată în coaliție, eu sau Nicolae Ciucă nu am vorbit de un amendament la pilonul”, a spus Marcel Ciolacu.

Discuții aprinse în Parlament din cauza pilonului II de pensii

Vizibil iritat, premierul Marcel Ciolacu încearcă să lămurească problema amendamentului care ar fi putut duce la naționalizarea pilonului II de pensii.
„De unde a apărut acel amendament? Vă repet, niciodată.

Cine şi-a asumat amendamentul la Ministerul Finanţelor? Niciodată! Niciodată”.
Liberalii, prin vocea deputatului Florin Roman, spun că amendamentul s-a strecurat în lista modificărilor care urmau să fie susţinute de coaliția PNL-PSD în Parlament.
„Pentru noi a fost o surpriză totală. Se punea o naționalizare oarecum mascată a pilonului II de pensii. O propunere care vine de la secretarul de stat al PSD, Daniela Pescaru”, a explicat Florin Roman.

Citește și: Ce bine să fi fost bugetar. Ce categorii de angajați la stat au cele mai mari pensii

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Deși amendamentul a fost depus de un secretar de stat de la ministerul pe care îl păstorește, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș susține că nu știa nimic despre această propunere.
„Am aflat de amendament în cursul zilei de azi, e de la doamna Pescaru, dar eu am treabă cu doamna Pescaru?”, a afirmat Marcel Boloș.
PNL a acuzat naționalizarea pilonului II de pensii.
Potrivit amendamentului, dacă cei 8 milioane de români care au bani strânși la pilonul II nu și-ar fi exprimat în scris opțiunea să continue contribuția, ar fi rămas fără banii cotizați

până acum. Vorbim în total de 103 miliarde de lei, adică peste 20 de miliarde de euro.
USR a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională întreg pachetul de măsuri fiscale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si