Contabila șefă s-ar fi ales cu peste 160.000 euro. Elisabeta Lipă spune că banii urmau să fie împărțiți cu alți angajați, deși nu există nicio bază legală pentru așa ceva.

Ea e Roxana Petrescu sau "contabila de aur" a Federației Române de Canotaj. Spunem asta după ce singură s-ar fi premiat cu o sută șaizeci și două de mii de euro pentru participarea activă și contribuția substanțială în performanța sportivilor medaliați.

Tot atâția bani a primit secretarul general al Federației, Cătălin Ierhan, culmea numit în funcție cu doar două luni înainte de jocurile olimpice.

"Clasic românesc, chiar nu e normal și mi se pare că e o nedreptate asupra sportivilor români și pentru munca pe care o depun", spun oamenii.

Este cu atât mai revoltător cu cât David Popovici, de pildă, a fost răsplătit cu o sumă mai mică pentru medalia de aur- o sută patruzeci de mii de euro.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

"Dacă se aprobă, acestea sunt propuneri ce au fost, dacă se aprobă în continuare și cei care sunt în măsură să judece acestea sunt de acord, nu înțeleg de ce de ce să nu intre", spune Valentin Gavril, directorul interimar al FRC, întrebat dacă ar urma să le intre în conturi aceste sume de 162.000 de euro fiecare.

Elisabeta Lipă îl contrazice pe președintele interimar al federației și vine cu o explicație halucinantă pentru bonusurile exorbitante: contabila și secretarul general ar fi urmat să împartă banii frățește cu ceilalți angajați.

Elisabeta Lipă le-a plâns de milă angajaților federației, mai ales contabilei șefe. Ea spune că au salarii mici, deci ar fi îndreptățit să mai primească din când în când câte o primă.

Doar că Roxana Petrescu, potrivit declarației de avere, nu e lovită de soartă, ba dimpotrivă: ia șapte mii de lei lunar de la Federația de canotaj, dar în paralel lucrează ca economist și la federația de Kampo și la federația de Sambo.

În total, ea ar câștiga lunar 12.000 de lei.

Revenind la bonusuri, doar la federația română de canotaj totalul se ridică la peste opt milioane de euro. Există antrenori care ar urma să încaseze triplu față de sportivii medaliați. Este ilegal și imoral, spune fostul ministru al Tineretului și Sportului, Eduard Novak.

Elisabeta Lipă a fost chemată la Guvern să dea explicații în acest scandal.

Contabila șefă „a vâslit” spre bonusul uriaș[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si