Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Scandal pe ritm de manele la concertul Coldplay! Momentul lui Babasha a împărțit România în două

În ciuda huiduielilor, manelistul și-a continuat recitalul, acompania de solistul Chris Martin, care înainte de acest moment s-a declarat impresionat de talentul artiștilor din România.

Redactia Stirile Kanal D,

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

„Pe cât de așteptat, pe atât de controversat este concertul Coldplay în România, asta după ce trupa britanică a invitat un tânăr manelist în vogă la ora actuală, pe Babasha, să cânte o piesă pe scenă. Momentul care făcea pe la toleranță și diversitate culturală a stârnit huiduieli, iar apoi un val de reacții în mediul online. Mulți condamnă gestul spectatorilor, pe care îi acuză de ipocrizie și rasism. După tot scandalul, manelistul a ajuns cap de afiș la festivalul Beach Please din Costinești”, a spus Christian Sabbagh. 

S-a revărsat ura peste Arena Națională, iar magia concertului Coldplay la București s-a risipit sub un val uriaș de huiduieli. Cel care a împărțit România în două este Babasha, un manelist de douăzeci de ani, în vogă la ora actuală. Melodia cântată aseară e pe primul loc în trending, cu șapte milioane de vizualizări strânse în doar 10 zile, iar o altă melodie lansată în urmă cu o lună are peste 34 de milioane de vizualizări.

Probabil acesta e și motivul pentru care cei de la Coldplay l-au invitat să cânte cu ei pe scenă. Vorbim de un moment de trei minute, emblematic pentru turneul mondial al trupei, dedicat toleranței și comunităților marginalizate și ideii de ecologie care ajută planeta. Pe semne, mulți nu prea au înțeles mesajul trupei britanice.

Citește și: Războiul pentru Primăria Sectorului 2 continuă! Radu Mihaiu spune că sute de voturi au dispărut: „Găsim seturi noi de nereguli”

Scandal pe ritm de manele la Coldplay [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

„Cine ar fi trebuit să vină ca să aplaudăm, nu știu, Loredana să cânte? Adică cine ar fi trebuit să fie acolo? Atâta timp cât omul ăsta, Chris Martin, omul ăsta de la Coldplay, el l-a selectat pe băiatul ăsta, e alegerea sa artistică pe care tu ca român care ai venit la concert, ok poți să i-o negi, adică nu te oprește nimeni să i-o negi, dar să huidui propriu tău conațional e ceva

extrem de rușinos”, spune Silviu Faiăr, streamer.

În ciuda huiduielilor, manelistul și-a continuat recitalul, acompania de solistul Chris Martin, care înainte de acest moment s-a declarat impresionat de talentul artiștilor din România.

Citeste si: Băiatul care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova a fost condamnat definitiv. Câți ani de închisoare îl așteaptă- kanald.ro

Citeste si: Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat- wowbiz.ro

Citeste si: Cum să cumpăraţi cele mai ieftine bilete de avion. Care sunt zilele cu tarifele cele mai mici- antena3.ro

„Nu știu câți dintre voi ați fi refuzat o astfel de oportunitate, pentru că vorbim de un alt nivel, de un cu totul și cu totul alt nivel, și indiferent de toate huiduielile din lume, tot aș fi acceptat pentru că așa ceva este o dată în viață. Mă așteptam să fie păreri împărțite, dar nu mă așteptam să fie chiar atât de rău. Maneaua este rău famată doar din cauza rasismului, nu din cauza muzicii în sine”, a spus Babasha.

Și uite cum cele trei minute din întreg spectacolul s-au viralizat și au stârnit o dezbatere națională mai aprigă ca alegerile. Mai că nu e om în țară să nu-și fi dat cu părerea, fie că a fost sau nu la concert.

„Eu l-am văzut și ca pe un gest plin de rasism și am spus chestiunea asta. Pentru mine gestul corect, civilizat ar fi fost, dacă nu-ți plăcea sau nu rezonezi cu ce s-a întâmplat acolo, este să taci sau să nu aplauzi, pentru că oamenii de pe scenă, cei doi, mi s-au părut buni împreună, mi s-a părut că au făcut un act artistic bun. Noi am huiduit doi oameni care au cântat, și să nu-mi spuneți că au cântat prost, că se mai întâmplă să huiduie oamenii și la Scala, la Milano, dar acolo când cineva greșește”, a precizat Cătălin Striblea, jurnalist.

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

Evident, mulți artiști români au reacționat. De la Adi Despot, care l-a aplaudat pe Babasha că nu s-a pierdut cu firea în fața valului de ură, până la maneliști sau idoli ai tinerei generații, care condamnă gestul spectatorilor.

„Omul efectiv s-a urcat pe scenă și a început să cânte o melodie, n-a făcut absolut nimic greșit. Să vă fie rușine, pentru că sunteți ultimii ipocriți! Uitați-vă în trening, da?!”, a precizat Erika Isac, artistă.

Citeste si: Raluca Podea, mărturisiri șocante despre tatăl ei, la mai bine de un an de la decesul lui. „Era pur și simplu el, după care s-a transformat în abur”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care David Popovici a refuzat un cadou de mii de euro- radioimpuls.ro

Citeste si: Cum să cumpăraţi cele mai ieftine bilete de avion. Care sunt zilele cu tarifele cele mai mici- antena3.ro

„Să huidui un copil de 22 de ani care a fost invitat la acest concert să cânte mi se pare că suntem ultima țară. Nici nu vreau să mă gândesc ce este în sufletul acestui băiat”, mai spun cântăreții.

Potrivit unor surse din rândul organizatorilor, și membrii trupei Coldplay s-au arătat șocați de reacția celor care au huiduit actul artistic, însă nu vor renunța la moment nici în această seară, când urcă iar pe scena din București în fața a altor 50 de mii de oameni.

Citește și: VIDEO Talentul, moștenire de familie! Ramona de la Clejani și fiica sa au aceeași pasiune: muzica

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI