"După modelul din Germania, fermierii și transportatorii au blocat absolut toate intrările în capitală, inclusiv șoseaua de centură. Alte sute de camioane și tractoare circulă cu viteza melcului pe drumurile naționale din țară și chiar în vămi, spre granițe. Aseară, lângă București s-a iscat un scandal de proporții, după ce unii politicieni au profitat de proteste ca să fie și ei în prima plan", a transmis Cristian Sabbagh.

Scandal și drumuri complet blocate

„De ce politizați evenimentul ăsta, doamnă? De ce te bălăngăni? Lăsați agricultorii în pace! Ești tu agricultor... Hai, că miroși a băutură!”, strigau protestatarii.

La ceas de seară, senatoarea Diana Șoșoacă s-a înființat pe centură. A vrut să rupă bariera jandarmilor ca să lase cale liberă tractoarelor să intre în capitală.

Doar că mulți s-au revoltat mai rău când au dat cu ochii de ea, iar până la un circ în toată regula n-a fost decât un pas!

„Bă!... Oamenii lui Șoșoacă! Sunt violatorii de la AUR! Potoliți-vă! Nu le dați satisfacție! E protestul nostru. Protestul românilor. A acaparat ea tot. Asta e o manipular, la fel ca bugetul pe 2024 care s-a votat!”, strigau protestatarii.

Dar nu a fost singura care a ținut morțiș să fie printre fermieri. George Simion, rivalul senatoarei, a fost și el prezent.

„Nu-i protestul nostru. Vrem doar să ne asigurăm că nu se comit abuzuri de către forțele de ordine!”, a declarat George Simion.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pe lumina zilei, revolta a continuat. Alți fermieri și transportatori din mai multe zone ale țării au pornit la drum cu tractoarele și cu camioanele spre București.

Între timp, pe centura capitalei a fost haos general. Cum polițiștii și jandarmii au făcut filtre și nu i-au lăsat pe transportatori să treacă, pe motiv că nu au autorizaţie, oamenii s-au plimbat cu viteza melcului, blocând tot traficul.

Ilie Agrigoroaie a venit din Botoșani spre capitală. Se plânge că și fermierilor le-a ajuns cuțitul la os.

„Subvenția trebuie să o ia cel care... Dacă eu nu produc, el nu mai are ce căra!”, a declarat Ilie Agrigoroaie, fermier.

Ștefan Manolache s-a gândit să le împartă șoferilor de camioane și fermierilor ceai cald și sendvișuri.

„Ca la mama acasă, să nu simtă că-s plecați. Uite cum stă lămâia, portocala, de toate!”, a declarat Ștefan Manolache.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Șoferii de camioane și fermierii au blocat și Vama Nădlac, din vestul țării.

Au circulat cu 1 km la oră, iar asta a format cozi nesfârșite, spre disperarea celor ce voiau să iasă din țară.

Citește și: Probleme pentru medicii de familie și cadrele medicale din ambulatoriul de specialitate. Bugetul alocat pentru 2024, redus cu un sfert față de 2023  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si