"Lanțul slăbiciunilor și al nepăsării care lasă elevii agresori să-și facă de cap prin școli e tot mai lung. Cei de la Protecția Copilului din sectorul 1 recunosc senin că au aflat despre abuz abia după cinci luni de la scenele ororii. Șefa instituției spune că a răcit în plin scandal și nu poate da explicații. Fug de întrebări și cei de la DGASPC sector 5, unde primul agresor era în evidențe.

Iar în primărie se caută paznici, doar că lupta politică e mai presus decât siguranța elevilor. Atenție, sunt imagini și detalii care vă pot afecta emoțional!", a transmis Cristian Sabbagh.

Scandalul abuzurilor: responsabilii se ascund

Ne îndreptăm prima oară spre Protecția Copilului din sectorul 1, una din instituțiile direct responsabile de bâlbele care au adâncit chinul băiețelului care ar fi fost agresat de două ori în toaleta școlii. Doar că șefa DGASPC sector 1 s-a baricadat acolo ca într-o fortăreață în fuga de explicații.

În cele din urmă, directoarea binevoiește să răspundă la telefon și aflăm că a lovit-o brusc virusul gripal în plin scandal în care e implicată.

„Nu pot să vorbesc. Vă dau o colegă de-ale mele. Nu pot să vorbesc. Deci, aceasta e motivul, nu că nu vreți să discutați cu noi? Nu, doamnă.

Nu pot să vorbesc. Mă auziți ce voce am. Fac niște eforturi foarte mari ca să vorbesc. Am înțeles. Și se poate ca cineva din instituție să ne explice, să vorbim? Dacă dvs nu puteți din motive medicale... Lăsați-mă două, trei minute și revin cu un telefon, da?”, a declarat Marian Țățan, direscrot general DGASPC, sector 1.

În cele din urmă apare în fața camerei de filmat un șef de serviciu din instituție.

Ulterior, angajata statului ne dezvăluie cu o relaxare ireală că cei de la Protecția Copilului au aflat despre primul caz de agresiune sexuală la finalul lunii noiembrie- adică la mai bine de patru luni de când în școală s-ar fi derulat scenele ororii.

Copilul ce ar fi căzut victimă violului avea opt ani pe atunci. A fost consiliat psihologic. La fel s-a întâmplat și în 2023- când ar fi fost agresat a doua oară.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Dacă despre al doilea presupus agresor nu se știe nimic- primul a scăpat de răspunderea penală. Avea doar 11 ani. Și ar fi făcut și alte victime.

Băiatul a ajuns totuși în atenția altei direcții de protecție a copilui, cea din sectorul 5, acolo unde avea domiciliul.

„Și aici ne-am lovit de aceeași barieră de comunicare ca la DGASPC sector 1. Cei care se ocupă de relațiile cu publicul spun că nu ar fi mandatați să dea informații. Nici directoare instituției nu s-a obosit să răspundă.

Am trimis o solicitare scrisă- dar până în acest moment a rămas și ea fără răspuns”, a transmis Adina Iliescu, reporter Știrile Kanal D.

Între timp, la primăria sectorului 1 a fost mare ședință. Consilierii s-au adunat să discute posibile măsuri de siguranță în școli. Unitatea gimnazială de învățământ ce ar fi fost scena violurilor și a altor agresiuni are un singur paznic, la 7 intrări.

Că școlile din sectorul 1 sunt sat fără câini o recunoaște chiar viceprimarul, care vorbește cu nonșalanță despre asta, de parcă nu ar avea nicio atribuție în acest sens.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Așadar, viceprimarul ne întreabă pe noi ce ar fi normal, dovadă că lupta politică dintre ea și primarul Clotilde Armand are repercusiuni grave asupra oamenilor, mai ales a copiilor din școli.

În tot acest timp, părinții se vaită că cei mici îndură chinuri acolo unde ar trebui să fie în siguranță.

Citește și: VIDEO- Înregistrări halucinante în școala groazei. Directoarea școlii, înainte să demisioneze, aduce acuzații grave:"Un copil care suferă nu cred că poate să realizeze chestia asta!"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si