„Un sistem de scanere cu raze X a fost pus în funcțiune la vama Giurgiulești din județul Galați. Este un dispozitiv care vede în interiorul mașinii și poate depista arme sau produse de contrabandă, exact ca în aeroport. Alte 25 de scanere vor mai ajunge în perioada următoare în diferite puncte de frontieră”, a transmis Simona Pătruleasa.

Vocea din scaner care dă indicații: „Intrați în zona de control la ridicarea barierei! Parcați autovehiculul pe platformă, conform indicațiilor de poziționare ale semaforului”.

Citește și: VIDEO- Românii se întorc acasă de printre străini. Mulți și-au adus cu ei și partenerii de viață pentru a experimenta Paștele în stil românesc

Ce a spus Marcel Boloș despre aceste scanere

În februarie, două scanere mobile cu raze X au ajuns în România și, după aproape trei luni, primul a devenit funcțional în vama din Giurgiulești, de la Galați.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Anul acesta, respectiv în anul 2024, avem o țintă de 9 scanere pe care le vom amplasa în punctele de trecere a frontierei”, a spus Marcel Boloș, ministrul Economiei și Finanțelor.

Citește și: O româncă a murit după ce a făcut un RMN, la o clinică din Italia. Cum a fost posibil?

Scanerul de la Galați este destinat doar verificării autovehiculelor, nu și al tirurilor cu marfa, cum va fi cel de la Albița. Acela va fi operaționalizat peste două săptămâni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si