În realitate, mulți bolnavi se tratează acasă și nu mai anunță autoritățile. Între timp, alte două cazuri cu noua tulpină contagioasă din Marea Britanie au fost identificate în România. Cei doi pacienți sunt din București.

De luni, industria ospitalității respiră din nou, dupa o perioada lunga in care afacerile privatilor au fost in colaps total. Vom putea merge la cafenele și restaurante în interior: din fiecare 3 mese, doar una poate fi ocupată de clienți.

Teatrele și cinematografele se redeschid

Se deshid și teatrele, cinematografele și sălile de jocuri de noroc. Regula e generală: capacitatea va fi de 30 la sută iar programul se încheie la ora 21.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Bilanț coronavirus România- 23 ianuarie: 2.719 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore

”Sunt cazuri care nu se raportează”

Masurile de relaxare vin in contextul unui numar tot mai scazut de cazuri de infectare. In ultimele 24 de ore, doar 2699 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Cifrele nu arata, insa, realitatea.

O stie atat Ministrul Sanatatii, care a cerut amanarea masurilor de relaxare, cat si Raed Arafat. Insa situatie e sub control, spun autoritatile:

”Sunt cazuri care nu se raportează. Asta știm. Pentru că sunt oameni care fac teste antigenice rapide acasă și știu că sunt pozitivi și rămân acasă. Unii dintre ei poate că nu respectă regulile și nu rămân acasă!”, spune Raed Arafat.

Citeste si: Persoanele care ajung în Regatul Ţărilor de Jos trebuie să prezinte un test rapid negativ pentru COVID-19, făcut cu maximum 4 ore înainte de plecare

Teste rapide, vânzări record

Vânzarea testelor rapide pentru coronavirus a explodat în ultima perioadă, iar cei mai mulți români aleg să și le cumpere singuri, de la farmacie sau de pe internet. Astfel, cei depistați pozitiv nu mai anunță autoritățile.

Citeste si: Raed Arafat avertizează: Decizia relaxării unor măsuri în Capitală este reversibilă

Vineri, alti doi pacienti care nu au calatorit in afara tarii au fost confirmati cu tulpina britanică a noului coronavirus, de trei ori mai contagioasa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si