Pe ce variante de lucru merg guvernanții ne spune Iasmina Ardelean, reporter Kanal D.

Când și cu cât se măresc pensiile și salariile românilor

„În acest moment sunt două scenarii de lucru. Prima variantă este indexarea pensiilor cu rata inflației, ceea ce înseamnă că la pensia minimă se mai adaugă o creștere de aproximativ o 150 de lei. De exemplu, la o pensie de 1125 de lei, care ar putea crește cu 15 la sută, venitul ar ajunge la 1282 de lei din ianuarie anul viitor.

Pe masa Coaliției însă se află și noua lege a pensiilor în care acestea ar putea fi calculate diferit, astfel încât să fie eliminate inechitățile dintre pensiile foarte mari și cele la limita subzistenței. Și salariul minim se va majora dar deocamdată nu se știe de când. O variantă de lucru este majorarea salariului minim brut de la 1 octombrie, de la trei mii de lei cât este acum, la trei mii trei sute de lei, ceea ce ar însemna un plus de doar 93 de lei pentru angajați”, a transmis Iasmina Ardelean, reporter Kanal D.

Citește și: VIDEO- Dispar păcănelele din localități. Senatul dorește ca păcănelele să fie scoase în afara orașelor

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si