„240 de mii de euro este suma pe care Spitalul Județean Buzău trebuie să o plătească bărbatului care la vârsta de 54 de ani a rămas fără organul intim, în urma unor erori medicale. Asta deși, inițial, avocații au cerut despăgubiri de jumătate de milion de euro. Curtea de Apel Ploiești a dat sentința definitivă după nouă ani de procese”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Despăgubit după o eroare medicală

Problemele lui Costică Maroleanu au început în 2014, când a ajuns în Spitalul Județean Buzău cu insuficiență renală. Bărbatului i s-a montat o sondă care i-a afectat organul intim și, fără să i se ofere un diagnostic, a fost externat. A fost tratat ulterior în Spitalul Militar din Capitală, unde din cauza erorilor făcute de medicii din Buzău, i-a fost amputat organul intim. După 9 ani de procese, s-a decis că spitalul trebuie să îi plătească 240.000 de euro.

Citește și: VIDEO- Oamenii pot cere despăgubiri dacă se îmbolnăvesc din cauza poluării aerului

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„Despăgubirile astea sunt doar niște bani. Nimic nu poate acoperi umilința fizică, atâta suferință. Eu cred că nimic nu poate acoperi ce s-a întâmplat. Sunt chestii morale”, a mărturisit bărbatul.
„Au fost nouă ani grei, nouă ani în care pe lângă amploarea suferinței fizice și psihice, urmare a amputării organului, a fost și presiunea pusă atât de public, de persoanele care îl cunoșteau”, a explicat avocata victimei.
Spitalul Județean urmează acum să plătească suma stabilită de instanță.


„Conducerea spitalului județean a solicitat de urgență o întrevedere cu cei trei medici implicați în acest caz, pentru a le solicita plata sumei părții vătămate. În cazul în care cei trei medici nu vor plăti această sumă, spitalul va trebui să achite suma respectivă, ulterior recuperând această sumă de la cei trei medici”, a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău.
Cei trei medici cercetați în acest caz au scăpat cu sancțiuni ușoare. Doi dintre ei s-au ales doar cu avertismente, iar al treilea cu scăderea cu 10% pe trei luni a salariului. După 9 ani de procese, faptele acestora s-au prescris.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si