Astfel de imagini au fost filmate aseară, în regiunea Evros, de la granița cu Bulgaria și Turcia. Flăcările extrem de violente sunt întreținute de rafalele de vânt, iar pompierii sunt nevoiți de multe ori să se retragă. Barajul de foc și fum poate fi văzut chiar și de pe plajă, unde cei câțiva turiști rămași filmează scenele apocaliptice.

Nimeni nu știe când se va încheia acest val de incendii, care a făcut scrum până acum patruzeci și trei de mii de hectare de vegetație.

Munți întregi sunt acum acoperiți de cenușă, în loc de copaci. Elicopterele și avioanele aduc în continuu zeci de tone de apă pe care le aruncă peste limbile uriașe de foc, dar totul pare în zadar.

În ajutorul pompierilor sar și localnicii, speriați că își pot pierde casele. Fumul emanat din regiunea Evros acoperă în totalitate insula Thasos, acolo unde se află în vacanță zeci de mii de români. Sunt aproape două sute de focare de incendii active acum pe teritoriul Greciei.

O situație periculoasă este și în suburbiile Atenei, unde focul a izbucnit lângă Acropole. Ziua, dezastrul este parcă și mai mare. Autoritățile au început evacuările din calea flăcărilor extrem de violente. Salvatorii le cer localnicilor să iasă cât mai rapid din case.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Harta noilor incendii din Grecia. Doi copii printre cele 18 cadavre carbonizate din regiunea Evros. 40.000 de hectare, distruse de flăcăr. Evacuări masive lângă Atena

Un alt incendiu puternic a fost filmat și pe coasta de vest a Greciei, în Menidi.

Dezastrul a ajuns și în Turcia, în zona Canacale. traficul rutier și naval a fost întrerupt de autoritățile turce din cauza pericolului.

În plus, nouă sate au fost evacuate, iar pompierii încearcă să stingă focarul cât mai rapid. O mie cinci sute de hectare de vegetație au fost distruse până acum de focul uriaș.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si