Federația Turcă de Fotbal a decis suspendarea meciurilor din toate ligile după ce președintele unuia dintre cluburi a lovit luni un arbitru pe teren, într-o scenă de-a dreptul șocantă.

Citește și: VIDEO- Tragerea la sorți a Euro 2024 s-a ținut în timp ce pe fundal s-au auzit sunete desprinse parcă dintr-un film pentru adulți

Scenele de coșmar au avut loc la finalul meciului dintre echipele Ankaragucu și Rizespor.  

Oaspeții de la Rizespor au egalat scorul 1-1 în minutul 97, iar când s-a auzit fluierul final, președintele clubului gazdă, Ankaragucu, Faruk Koca, a alergat pe teren și l-a lovit pe arbitrul Halil Umut Meler.

Arbitrul a fost lovit și cu picioarele

Arbitrul Halil Umut Meler a fost agresat și după ce a căzut, când fanii Ankaragucu au invadat terenul, iar mai multe persoane l-au lovit cu piciorul în timp ce se afla pe jos.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Oficialul a reușit să ajungă la vestiar doar cu ajutorul poliției. 

Atacatorii arbitrului au rămas neidentificați pe moment, dar poliția analizează înregistrările video.

În fotografiile apărute după incident se vede cum arbitrul are un ochi tumefiat după loviturile primite.

arbitru turcia

Arbitrul lovit la față

[Sursa foto: Twitter]

Toate meciurile din Turcia, suspendate

„Meciurile din toate ligile au fost amânate pe termen nelimitat”, a declarat Mehmet Buyukeksi, președintele FA Turciei, într-o conferință de presă.

„Acest atac este o noapte de rușine pentru fotbalul turc”, a precizat Buyukeksi.

„Meciurile de fotbal nu sunt un război, nu se termină cu moarte la sfârșitul lor”, a adăugat el. „Nu toate echipele pot deveni campioni în același timp. Cu toții trebuie să înțelegem asta. Îi invităm pe toți să-și asume responsabilitatea".

Citește și: România, calificare de senzație la EURO 2024! Tricolorii au învins Elveția cu 1-0, terminând grupa neînvinsă

Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei, a condamnat atacul și i-a urat arbitrului „însănătoșire grabnică”, potrivit Daily Mail.

Erdogan a adăugat: „Sportul înseamnă pace și fraternitate. Sportul este incompatibil cu violența. Nu vom permite niciodată să aibă loc violențe în competițiile de sport din Turcia".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si