„Jandarmii au ripostat cu tunuri cu apă. Dar protestatarii sunt deciși să nu renunțe la presiune, până când nu vor vedea rezultate concrete la doreanțele lor. Vă avertizăm că urmează scene care vă pot afecta emoțional”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Continuă războiul fermierilor la Bruxelles

Haosul s-a dezlănțuit în fața Parlamentului European. Fermierii furioși au adus tractoarele grele la Bruxelles, inima Uniunii Europene și au aprins focuri în fața clădirii unde se desfășoară Summitul liderilor UE.


Dezlănțuiți, au aruncat cu petarde și ouă în geamuri și polițiști.
Mobilizarea generală s-a dat pentru ora 10. Dar agricultorii belgieni au descins în oraș, masiv, încă de azi-noapte.
Protestatarii au încercat să spargă barajul Poliției masate în fața clădirii principale. Mascații au răspuns cu tunurile cu apă.
Plini de furie, fermierii au ripostat cu pietre, ouă și sticle asupra Poliției. Confruntările au dus la scene ca de război.
În paralel, 1.000 de tractoare au blocat aproape complet capitala Belgiei. Cartierul european a devenit inaccesibil. Ca și în Franța, fermierii sunt pregătiți pentru un protest îndelungat, dovada proviziile pe care și le-au adus cu ei.

Citește și: VIDEO- Un nou protest în Capitală. Oamenii au mai multe revendicări și au venit în fața Ministerului Sănătății

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Deși criza agricultorilor nu se află pe ordinea de zi a Summitului UE, fermierii pun presiune de politicieni.
În Franţa, asediul Parisului continuă în ritm susținut. Cu utilajele grele pe stradă, cea mai mare piață en gross de produse agroalimentare, Rungis, situată lângă Capitală, este apărată cu blindate de jandarmi. Dar în supermaketuri încep lipsurile.
Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu rafturile goale ale magazinelor.

Comentariile din dreptul postărilor spun: „nu sunt fermieri, nu este mâncare".
Mașinile de orice gen de aprovizionare sunt blocate.
Guvernul a anunțat 10.000 de controale masive pentru verificarea autenticității produselor franceze.
Dar sindicatele fermierilor fac propriile inspecții atât pe autostrăzile din toată țara, cât și la graniță. Nu mai aruncă produsele străine din camioane, dar verifică actele de proveniență care atestă originea și standardele mărfurilor transportate.
Autoritățile au anunțat că renunţă la planurile de reducere treptată a subvenţiilor pentru motorina agricolă, iar Comisia Europeană a propus ca soluție pentru fermieri lăsarea a 7% din teren pârloagă. Aceștia spun că promisiunile nu sunt suficiente. Protestele agricultorilor se tot extind, din Belgia și Italia, până în Spania şi Portugalia.
În plus, se anunță proteste masive și în educație. Astăzi, peste 1.600 de profesori și studenți au ieșit pe străzile din Marsilia. Cer condiții mai bune în educație și salarii mai mari.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si