"Membrii unei familii din Iași au devenit personaje principale într-un dosar penal care pare desprins din filme. Doi părinți, fiul lor, iubita acestuia și un prieten de familie sunt acuzați că au furat un seif de 200 de kilograme în care se afla o mică avere. Prejudiciul a fost recuperat de procurori, dar cutia de valori golită ar fi fost îngropată într-un cimitir, susțin unele surse din anchetă", a transmis Cristian Sabbagh.

Jaf în familie

Tânărul din imagini și iubita sa au fost arestați pentru 30 de zile. El este acuzat de furt calificat, ea de complicitate. Erau în vacanță când au aflat că sunt vizați de procurori.

"Se întorceau, erau în drum spre Iași. Au primit citație, au fost anunțați de familie că au primit citație... Au fost la munte, în Bucovina. Să lăsăm justișia să-și facă treaba și la final o să vedeți decizia", a declarat Robert Amuntencei, avocat.

Sunt acuzați de o lovitură ca-n filme la care ar fi participat o întreagă familie. La jumătatea lunii ianuarie, un seif de 200 de kilograme a fost furat din Hârlău. În interior erau peste 450 de mii de lei.

"Din ce am constatat, poarta mare a fost deschisă, s-a intrat pe poarta mare, au dat drumul la un câine, la altul posibil să-i fi dat ceva", a declarat victima.

Hoții au intrat pe un geam, au coborât seiful de la etaj și l-au urcat într-o dubă. Sistemul de supraveghere nu funcționa după ce ar fi fost dezafectat intenționat. Anchetatorii spun că au recuperat prejudiciul. Au fost găsite mai multe sume de bani la percheziții. În plus, au fost confiscate 2 mașini, 2 drone și mai multe telefoane mobile.
Există suspiciuni că acestea au fost cumpărate cu banii furați.

Anchetatorii au ajuns încă din weekend la primii suspecți. Un prieten de familie a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Părinții tânărului reținut astăzi au primit o măsură mai blândă: arest la domiciliu. Cu toții sunt bănuiți de implicarea în jaful din luna ianuarie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Sunt niște persoane întărite. La locul lor. Au, se descurcă. oameni muncitori. Parcă nu-mi venea a crede", a declarat un vecin.

Chiar dacă prada a fost găsită, lipsește seiful furat. Procurorii au două piste: acesta ar fi fost îngropat în cimitir sau aruncat într-un baraj din apropiere. În Hârlău, oamenii sunt șocați de vestea că vecinii lor ar fi participat la jefuirea altei familii din oraș.

Fiul arestat astăzi nu e la primele probleme cu legea. A mai fost acuzat că a folosit bani obținuți din traficul de carne vie pentru a plăti avocații unui interlop fugit în străinătate. A și fost arestat preventiv în acest dosar. În 2013, a fost bătut de mai mulți rivali în centrul orașului Hârlău. Numele său este legat de mai multe percheziții privind importul de medicamente falsificate. În plus, în 2008, a fugit cu motocicleta de polițiști și a fost oprit cu greu.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Citește și: Noi arestări în cazul furtului unui pistol din casa unui fost ofițer SRI. Incredibil ce vârste au


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si