”Calea ferată dintre Constanța și Mangalia va fi modernizată cu 312 milioane de euro. Momentan s-a lansat licitația, și până când trenurile vor goni ca în Japonia spre sudul litoralului ne confruntăm cu alte probleme, condițiile din trenuri de pildă, sau situația din gara Mangalia, unde câteva femei care lucrează la curățenie sunt nevoite să mănânce în toaleta bărbaților. Nu e o glumă, ci o realitate românească.

Urmează un material filmat cu o cameră ascunsă”, a transmis Christian Sabbagh.

De ce femeile de serviciu nu pot mânca într-un birou?

Suntem în gara din Mangalia, unde mai multe angajate care se ocupă de curățenie tocmai iau prânzul. Unde? În toaleta bărbaților. O întrebare la care în anul 2024 răspunsul ar trebui să fie altul, oriunde dar nu într-o toaletă. Am cerut un punct de vedere legat de această situație. Ni s a răspuns că... ” Doamnele respective nu sunt angajate ale CFR infrastructură Constanța. Acestea sunt salariați ale firmei cu care compania noastră are un contract de prestări servicii, iar acest aspect cu privire la locul în care luau masa trebuie discutat cu angajatorul lor”, a explicat Cătălin Schipor, purtător de cuvânt CFR infrastructură Constanța.

De ce nu li se poate pune la dispoziție un alt spațiu din gară?

”Sunt birouri, cum ați spus dumneavoastră, sunt acte, sunt secrete de serviciu care nu pot fi împărtășite cu toată lumea ”, a mai adăugat acesta.

Citește și: Momente de panică la metroul din București. Un călător a murit după ce a căzut pe șine la stația Obor

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Ne punem și în pielea călătorilor și ne mutăm în trenul care face legătura între Constanța și sudul litoralului. Momentan turiștii încă nu dau năvală, iar cei care fac des această călătorie sunt nemulțumiți în primul rând de durată.

”În timpul ăsta sa ajunge în Spania”, a spus un călător.

”În acest tren ușile sunt automate, mai puțin asta care funcționează doar cu mâna”, explică reporterul.

Ce spun românii despre călătoriile cu trenul?

La rând sunt problemele legate de curățenie. Săpuniera este goală, oglinda este spartă. Într-un alt vagon, controlorul nu verifică biletele și se chinuie să închidă un geam. Acum e prea frig, în alte ocazii prea cald.

”Câteodată nu mai sunt probleme cu locomotiva, fiind destul de vechi, nu dau drumul la aer condiționat”, explică un tânăr.

Citește și: Vești bune pentru călători! CFR a anunțat că va suplimenta numărul trenurilor, în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Un alt călător trage concluzia amară.

”La prețul de 9 lei nu avem pretenții”, spune acesta.

Totuși, cei de la CFR au planuri mari pentru ruta din sudul litoralului. Au lansat licitația pentru modernizarea căii ferate  dintre Constanța și Mangalia, un proiect de 312 milioane de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si