Imagini desprinse parcă dintr-un lagăr cu prizonieri chinuiți vin de la spitalul județean Reșița, din secția de Covid, unde saloanele ar fi trebuit să strălucească de curățenie. Cele mai șocante sunt fotografiile cu bătrâni ce stau goi, murdari, pe holul secției și care strigă după ajutor. Secția pare, însă, părăsită iar puținii medici- care se plâng de oboseală- tratează cu indiferență bolnavii umiliți, în loc să ii puna pe picioare.

Imaginile groazei din spital- scene șocante, care au ajuns pe internet

„Am avut o cunoștință care mergea foarte des la bunica mea, la etajul 3 și zicea că bunica mea, la etajul 3, stă la hotel de 5 stele. Foarte mare diferența. Oameni care țipau, oameni care cereau ajutor. Ceva groaznic.
Nu putea să doarmă absolut deloc din cauza țipetelor, urletelor din spital. Oameni care se târau pe jos, oameni care au probleme mentale”, spun oamenii.

Dezastrul este în secția de pneumologie a spitalului județean Reșița, devenită secție covid. Nu sunt respectate nici măcar normele minime de igienă, iar mizeria din jurul bolnavilor e dovada că nimănui nu îi pasă de ei. O confirmă și o femeie- cadru medical de profesie, ce și-a vizitat astăzi mama grav bolnavă, în același spital de groază
„E jalnic si e trist, in secolul XXI sa traim in conditiile astea.

Dar asta este, nu avem ce face. Suntem prea mici pentru un razboi atat de mare”, spune femeia.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Imaginile devenite virale au agitat apele printre responsabili. Rând pe rând, autoritățile care știau prea bine situația spitalului județean, s-au aliniat în fața unității medicale ca la armată. Nu ca să vină, neapărat, cu rezolvări, ci ca să atace: au dat vina pe fosta conducere și pe rudele celor internați în secția groazei.

„Femeia care era cazuta pe jos, ea in mod normal trebuia sa stea pe un pat cu grilaj. Familia a venit si a facut scandal ca ce cauta acolo, sa o puna pe un pat normal. Apoi a cazut, s-a asezat jos, este bolnava psihic. Nu stim. Au fost adusi de la azilul de batrani Fata de mizeria din grupul sanitar, acum este curat peste tot”, au spus oficialii.

„Acele poze care au starnit o emote deosebita nu sunt facute la acelasi etaj, in aceeasi zi. Sunt facute pe doua etaje, in intervale de timp diferite. Ele s-au cumulat si asezate intr-un pachet si dupa aia au fost prezentate de maniera asta”, spun oficialii.

Scene din spital, parcă desprinse din filmele de groază

Alina Stancovici este manager al spitalului județean Reșița din luna august. În două luni și jumătate n-a putut face minuni, dar nici nu s-a opus atunci când Ministerul Sănătății a decis să transforme secțiile deplorabile ale spitalului în zone COVID.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Aceasta cladire este una veche, din 1957. Arhitectura nu ne permite circuitele la standardele impuse. Singurele circuite au fost pe perioada pandemie, dealtfel singura investitie care s-a facut, a fost cu aceste izolaatoare facute cu sprijinul primariei Resita. Este o cladire insalubra, nu poate asigura conditii hoteliere si nici calitatea actului medical”, spun oficialii.
O comisie a Ministerului Sănătății va veni în inspecție la Spitalul Județean Reșița.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si